Måter å varme med tre

Måter å varme med tre  Oppvarming med tre er kan supplere primær oppvarming eller være den eneste varmekilden. Tre er betraktet som fornybart drivstoff som det er tilgjengelig i stor grad. Treoppvarming gir også fordelene ved å kutte oppvarmningskostnadene på grunn av stigende kostnader for energileverandører. Avhengig av området som skal varmes opp, er det viktig å velge metoden klokt.

Masonry Heaters

En murverkvarmer er en brannboks inneholdt i murverk. Brannvarmer er opprettet i brannkassen i korte perioder, varmen er begrenset av murverket som varmes i flere timer. Murverkvarmere gir mindre forurensning og mindre oppbygging av sot i avtrekksrøret fordi de brenner ekstremt varmt, de gir varme i opptil 12 timer av en enkelt brann. Dette reduserer også forbruket av tre. Ulempene med murvarmere er kostnad og størrelse. Masonry-varmeapparater kan koste $10.000 til $20.000.

Vedfyrte kjeler

En vedfyrt kjele oppvarmer vann som gir damp gjennom baseboardvarmer eller en radiator. Ifølge Scott Nichols, president for BioHeat USA, brenner vedfyrte kjeler i dag med 90 prosent effektivitet sammenlignet med gammel motordel s som brent 40 prosent til 60 prosent. Ulempene ved vedfyrte kjeler er de høye kostnadene ved enheten, installasjons- og lagertankene. Vedfyrte kjeler mister også den visuelle effekten av brannen.

Pelletskammer

Pelletskaminen bruker komprimert treskrap eller papp. Pelletskaminene kommer med en brønn som er fylt med drivstoffet; en elektrisk snegler strømmer deretter pelletsene inn i ovnen. Dette eliminerer konstant påfylling med pellets og gjør at ovnen kan brenne gjennom natten uten avbrudd. Ulempene er de stigende kostnadene til pelletsene som kan gi oppvarmingskostnader til det samme som naturgass, men billigere enn olje.

Vedovn

Vedovner er en av de mest effektive måtene å varme opp de viktigste boarealene og de fleste kostnadseffektiv. Vedovner ved å holde varmen i rommene du bruker mesteparten av tiden din mens du ikke gir varme til andre områder. Dette kan være en ulempe hvis bare en vedovn er installert. En komfyr krever påfylling hele tiden, og vil ikke fungere hvis det ikke er overvåket.

Peiser

Peiser er minst effektive for oppvarming av et hjem. Nye peiser er utstyrt med varmesirkulasjonskanaler eller innebygde vifter, noe som bidrar til å øke luft- og varmeflaten for å gi høyere effektivitet.

Andre artikkelen

Hook u0026 Loop Sleeving
Kjennetegn ved Lyptus tregulv
Slik legger du etasje på betong
Slik fjerner du teksturer fra malte vegger
Slik installerer du store fliser
Hvordan sette Siding på et skur
Renoveringsideer for et kjøkkenkrok
Ideer for Refinishing Tile Floors
Slik konverterer du en garasje til et studio
Dørrammekomponenter
Hvordan å ramme en bad vegg speil
Slik installerer du Bath Tub Surrounds
Typer Garage Gulv
Slik bruker du vinylgulv
Hva er valnøttfiner?
Slik installerer du skiferfliser over betong på veranda
Verktøy for å lage en dør
Tile Cutting Tricks
Slik prøver du å matche Armstrong Floor Tile
Om Florida Building Code u0026 Handicap Ramps