Caulk vs Grout

Caulk vs Grout 

Grout Oversikt

Grout er et sement- eller epoksyharpiksbasert produkt. Det kan være vanlig, og brukes til å fylle små mellomrom eller ledd, eller det kan ha sand tilsatt til det for ekstra størrelse og styrke. Cementbaserte fuger er porøse, og hvis de ikke har latex tilsatt dem, må de forsegles for å forhindre flekker.

Caulk Oversikt

Caulk er en fleksibel tetningsforbindelse med en base av latex-, akryl- eller silikoneharpiks . Som grout, kan den inneholde sand for å hjelpe den fylle store ledd med mer styrke og er tilgjengelig i et bredt utvalg av farger.

Caulk er vanntett og brukes ofte til vanntette områder og ledd i hjemmet.

Bruk av Grout

Grout brukes til å fylle leddene mellom fliser. Grout hjelper ikke bare med å holde fuktighet ut av substratet, det hjelper også ujevnt store fliser i rette linjer. Grout har litt fleksibilitet, og kan bidra til å holde fliser fra sprekker ved å absorbere spenninger forårsaket av bosetting eller flytting av huset.

Grout bidrar også til å beskytte kantene på fliser mot skade som kan oppstå hvis flisene skulle gni opp mot hverandre. Grout må være hardt nok og fast nok til å holde flisearbeidet sammen uten å krympe eller sprekke over tid.

Bruk av Caulk

Caulk brukes som både ekspansjonsfeste og tetningsmasse. Overalt møtes to overflater i en 90-graders vinkel, for eksempel to dusjvegger, eller en benkeplate og en flisbeleggplugg, det er nødvendig med caulk for å fylle denne plassen. Caulk er fleksibel og bidrar til å absorbere bevegelse i rommet som ellers ville knekke den mye sterkere og mer sprø fugemassen.

Caulk brukes også i områder hvor fuktighet må forsegles, for eksempel skarven langs et badekar eller det området der en forfengelig topp forbinder en gipsvegg. Caulk kan krympe og tørke ut over tid, og bør byttes ut med jevne mellomrom, og derfor kan det ikke ta plass til fuger i store installasjoner.

Kombinere Caulk og Grout

For de fleste vellykkede flisinstallasjoner, begge grout og caulk bør brukes. Grout går i leddene mellom fliser som er på samme slett. Cauk går i noen ekspansjonsfuger, for eksempel 90-graders vinkler og på kantene av alle installasjoner som inneholder glassfliser for å absorbere bevegelse og fleksibilitet.

Caulk kan forsegle i terskler, benkeplater og forfengelighetstopper fra fuktighet. Caulk og fugemassefarger kan passe for en sømløs installasjon. Både grout og caulk brukes i fliser og tellerinstallasjoner rundt hjemmet ditt. Ofte kjøpes de sammen i samme farge og med de samme egenskapene, som tilsetning av sand. Dette kan få deg til å lure på om de er utskiftbare eller om man kan brukes i stedet for den andre. Grout og caulk tjener svært forskjellige og svært viktige formål og kan ikke erstatte hverandre.

Andre artikkelen

Slik legger du på tregulv til betong
Slik kobler du til et lysuttak
Hvordan bygge små grønne hjem
Island Countertop Ideas
Slik installerer du Tumbled Stone Tiles
Design av trebjelker
Baderom Redecorating Tips
Slik installerer TrafficMaster Flooring
DIY Bygg et hjørne skap med en lat Susan
Typer av kjellerkonstruksjon
Installasjon av flat takmontering
Bambus Vs. Hard Wood
Instruksjoner for rørtråd
Hvordan male et soverom rosa
Komposittdekktyper
Slik konverterer AutoCAD 2008 til AutoCAD 2004
Hvordan komme inn i en garasjeport
Brannhemmende behandling for tre
Peis Hearth Stone Ideas
Slik fjerner du et hjørne skap