Slik bruker du en Ridgid Tile Saw

Slik bruker du en Ridgid Tile Saw 

1.

Kontroller at arbeidsområdet er godt ventilert og ryddig. Gulvene bør ikke være glatte eller våte. Ikke bruk sågen i nærheten av brannfarlige væsker, gasser eller andre brennbare materialer. Planlegg ikke å lage layout, montering eller design på sagbordet mens sagmotoren er på (når bladet spinner).

2.

Sett skjærebladet som lavt som mulig ved å løsne dybdejusteringsknappen (stor svart knott på venstre side av motorhuset) og senke bladet. Trekk til dybdejusteringsknappen. Skyv arbeidsmaterialet mot bladets rotasjon, aldri fra baksiden av saga. Sørg for at stykke materiale som skal kuttes av (flis som skal kastes når det er kuttet) har nok plass til å glide sidelengs etter at du har fjernet bladet. Uten nok avfallsplass, kan materialet binde tett mot bladet når det blir kuttet. Ikke overextend armens rekkevidde for å opprettholde riktig fot og balanse. Trykk alltid materialet godt forbi sagbladet når det skjæres.

3.

Sett inn den flytbare vannpluggen i dreneringshullet på baksiden av vannskuffen. Hell omtrent 5 liter vann i vannkassen. Sikre vannlåsen (høyre side av sagrammen) slik at vannlåsen ikke kan løsnes. Sørg for at vannstanden i vannmagasinet er høyere enn merket med lav vannskala på innsiden av vannskuffen (bare bruk vann i skuffen, aldri kjemikalier eller andre tilsetningsstoffer).

4. < / p>

Plugg sagens innebygde jordfeilbryterbryter (GFCI) til et 120 volt jordet (3-polet) strømuttak. Kontroller at strømindikatorlampen lyser (LED er inne i GFCI-huset ) Trykk på GFCI-testknappen. LED-indikatorlampen skal slås av. Trykk på GFCI-tilbakestillingsknappen igjen for å forberede saga til bruk. Hvis GFCI-en ikke fungerer, må du ikke bruke sågen.

5. Plasser materialet som skal kappes (flis eller stein) på arbeidsbordet, trykk godt mot arbeidsbordet gjerdet (justerbar arm som styrer materialet gjennom saga når det blir kuttet). Juster arbeidsbordet gjærer til ønsket avstand fra bladet, slik at når materialet presses mot det, vil det lede materialet over sagbladet på ønsket skjærepunkt. Bruk sc ale regler (synlige linjer) på arbeidsbordet gjerdet for referanse om nødvendig.

6.

Sett på arbeidshansker og øyevern. Forsiktig løft 'On / Off' bryteren for å slå på sagen. Vent til bladet er oppe i fart og er grundig vått før du begynner med noen kutt. Lett det glidende arbeidsbordet mot bladet og begynn sakte å mate materialet inn i det roterende bladet. Fortsett langsomt å skyve det glidende arbeidsbordet til bladet kutter helt gjennom materialet. Uten å flytte det glidende arbeidsbordet, slå av saga, og trekk deretter arbeidsbordet mot deg når bladet har sluttet å spinne helt. Fjern kuttmaterialet, sammen med rester som forblir på glidebordet.

7.

Gjenta kuttprosessen for alle materialstykkene som må kuttes. Vær oppmerksom på vannstanden i vannkassen og legg til vann etter behov. Rengjør maskinen grundig når den er ferdig for å forhindre tilstopping av vanningsanlegget ved senere bruk.

Tips og advarsler

 • Kontroller alle materialmålinger to ganger før kutting og tillatelse 1/8 tommer for materialtap på grunn av skjærebladets bredde.
 • Bruk bare arbeidshansker og øyebeskyttelse, siden brutte skjær av flis og stein er ekstremt skarpe. Pass på at du også bruker støvmaske for å forhindre innånding av flisestøv.
 • Ridgid-tegelsager er laget for å enkelt klippe fliser og flatt stein med høy grad av nøyaktighet. Fordi disse sagene stole på vann for å avkjøle bladet og gi smøring til flisene når det kommer i kontakt med spinnbladet, produserer de en minimal mengde støv (flis støv er et kreftfremkallende). Ridgid har innarbeidet mange avanserte funksjoner i sin linje med våte sag, som gjør at brukeren kan utføre intrikate kutt når det brukes riktig. Det er enkelt å lære å bruke en Ridgid-fliser. Med praksis vil den gjennomsnittlige villaeieren kunne klippe flis og stein så effektivt som en profesjonell murer.

  Andre artikkelen

  Slik forlenger du en forlengelsesstige
  Kitchen Island Table Ideas
  Granittverktøy
  Bruk av brannmur
  Hvordan å rive en countertop backsplash
  Typer gulvsystemer
  Slik legger du keramiske veggfliser
  Hvordan å ramme en vegg med en dør jamb
  Hva er eksponert Aggregate?
  Slik Reface Metallskap
  Installere Slate Wall Tile
  Bordplater for kjøkkenøyene
  Kjellerbelysning Tips
  Slik installerer du en vaskevaske i granittplattformen
  Forskjellen mellom isolasjonsrull og batt
  Slik installerer du en betongbord
  Metal Cutting Power Tools
  Tømmerrammehåndverktøy
  Slik lydisolert et rom billig
  Slik isolerer du en plate