Hvordan montere dør maskinvare

Hvordan montere dør maskinvare 

Installere hengsler

1.

Mål fra toppen av døren og gjør blyantskilt på kanten som er 1/3 og 2/3 av dørens lengde . Gjør lignende merker på jambet, men gjør dem 1/2 tommer lavere for å gi et mellomrom mellom toppen av døren og jamben.

2.

Fjern tappene fra et sett med hengsler og skille halvdelene. Plasser to halvdeler på blyantens merker på kanten av døren slik at merkene er under hengslens senter, og slik at stiftkontaktene er flush med siden av døren som kommer til å svinge inn. Tegn rammene på hengslene med en blyant.

Legg de andre halvdelene av hengslene på blyantens merker på jamben slik at merkene ligger under deres sentre og stikkontaktene er flush mot innsiden kanten av jamben. Trekk linjer rundt disse med en blyant.

4.

Beveg ut rundt alle konturene. Bruk en skarp meisel og en hammer, og lakk treet fra innsiden av konturene til en dybde som tilsvarer tykkelsen av hengslene.

5.

Sett hengslene inn i tauene og skru dem på plass med skruene som er utstyrt med hengslene. Hvis treet begynner å splitte når du kjører en skrue, ta det ut og gjør et pilothull med en 1/8-tommers borekrone, og kjør deretter skruen igjen.

6.

Hold døren mot jamb og løft den til hengslene passer sammen. Sett deretter pinnene og trykk dem ned med en hammer. Endelig kontroller at døren svinger fritt.

Installere en dørbryter

1.

Åpne dørhåndtaket og fjern instruksjonsarket. På den blir en mal som du kan bruke til å markere hullene du må lage i døren. Les og følg instruksjonene for å gjøre disse merkene på ansiktet og kanten av døren i høyden du vil ha dørhåndtaket til.

2.

Fest en 2 1 / 4- tommers hullsag til boret ditt og senter det på merket du lagde på døren, så bor et hull gjennom døren. Fjern hullsagen og fest en 7/8-tommers mellomrom og gjør et nytt hull gjennom kanten inn i større hull, ved hjelp av merket du har laget på kanten som referanse.

3.

Skyv låsesamlingen gjennom hullet i kanten av døren til ansiktsplaten spyler med døren. Tegn omrisset, fjern deretter låsen og meisel ut denne oversikten til en dybde som er lik tykkelsen på ansiktsplaten. Sett inn låsen og skru den på plass med skruene som følger med.

4.

Skru ut knottene og sett mannene halvveis gjennom hullene i låseplaten. Sett den kvinnelige halvdelen på fra den andre siden av døren, og skru de to halvdelene sammen med de medfølgende skruene. Vri på bryteren og kontroller at den beveger låsen.

5.

Sett streiken på plass på jamb og tegne omrisset, og utfør deretter en mortise. Bor et 7/8-tommers hull i midten av denne spissen til en dybde på ca 3/4 tommer, og skru deretter på streiken med skruene som følger med. Endelig lukk døren og kontroller at streiken justerer seg med låsen og at døren lukkes sikkert.

Tips og advarsler

 • En god måte å justere streiken er å lukke døren før knotten er installert, poke en spiker eller blyant gjennom sperrehullet og merk et merke på sporet. Bruk dette merket til å plassere streiken.
 • Kontroller at døren henger rett i døren ved å sørge for at gapet mellom døren og døren er jevnt rundt døren. Døren henger ikke rett, juster døren til den gjør det. Hvis du ikke gjør dette, kan døren stanse eller ikke lukkes ordentlig.
 • Når du kjøper dørens maskinvare, må du sørge for at det er passende for vekten og tykkelsen på døren din. Innerdørene er ofte hule og har en tykkelse på 1 1/2 tommer, mens utvendig dør er solid, og derfor tyngre, med en tykkelse på 1 3/4 tommer. Selv om det ikke er nødvendig å ha matchende hengsler og håndtak, vil det øke dørens designintegritet hvis du gjør det.

  Andre artikkelen

  Slik remodellerer du et kjøkken og raffinert skap
  Typer av murstein murverk
  Hvordan legge Engineered Hardwood Floors
  Typer av stein for betong
  Hvordan bygge en flat takhytte
  Hvordan bygge counter topper ut av Cedar Wood
  Komponenter av solvarmer
  Slik legger du til klikk og låser tregulv
  Hvordan å ombygge strålende gulvvarme
  Slik fjerner du en gammel Tub Surround
  Verktøy som brukes til å kutte utkledning av laminatplater
  Slik påfører Epoxy Coatings
  Slik henter du en betongbord
  Hvordan passe et vinyl gulv
  Byggematerialer for komposittdekk
  Funksjonell Kjøkken Remodeling Ideer
  Slik festes Wood Trim
  Betongformingstyper
  Hvordan rengjør jeg en ballskruebærer?
  Slik installerer du keramisk flis på en betongplate