Brannhemmende behandling for tre

Brannhemmende behandling for tre 

Slik fungerer det

I behandlingsprosedyren injiseres treet med kjemikalier før det brukes i en hvilken som helst bygg- eller byggearbeid. Når treet er utsatt for ild og når det punktet der det vil antennes, reagerer disse kjemikaliene ved å snu tjære som sitter i treet til karbonkarbon. Denne karbon blir en termisk barriere som senker brannens hastighet ved å slippe ikke brannfarlige gasser og vanndamp sakte, og dette slår igjen de brannfarlige gassene som treet normalt produserer når det er i brann.

Effekter i en brann

Når brannen slokkes, slutter kjemikaliene å reagere og Ikke snu tjære lenger til char. Det er ingen forbrenning inne i treet på grunn av kjemikaliene, slik at treet ikke sprer brannen, og det begynner sakte å kjøle seg. Også det behandlede treet produserer ikke røyk eller giftige flammer.

Brannens effekter Sammenlignet med Stål

Stålbjelker, bjelker og kapper begynner å spenne ved 550 grader Celsius, fordi de på dette punktet har mistet halvparten av sin styrke og begynner å kollapse. Ved 750 grader har de mistet nesten 90 prosent av sin styrke. har mistet halvparten av sin styrke ved 300 grader C og begynner å smelte ved 600 grader C. Tre som har blitt behandlet med brannhemmende, vil begynne å frigjøre sine kjemikalier ved 272 grader C, noe som er omtrent den temperaturen som det vanligvis vil begynne å brenn. Kjemikaliene begynner å smøre brannen som angriper veden i stedet for å bli brukt som mat til å brenne.

Møte standarder

I Canada må behandlingen av disse treproduktene oppfylle de to standardene for National Building Code of Canad a, som er CSA 080.20 for tømmer og 080.27 for kryssfiner. Disse standardene avklarer hvilken tilstand materialene er i før og etter behandlingen for å bestemme ytelsen til produktene. I henhold til koderne må disse standardene skrives inn i produktspesifikasjonene før de blir solgt.

I USA må brannhemmende behandlet tre oppfylle kodenavnene til byggepersonellene og Code Administrators International (BOCA). Tømmerprodukter må sertifiseres med American Wood Preservers Association (AWPA) og må oppfylle deres kodestandarder C20 og C27. Kryssfiner som behandles må være sertifisert av American Plywood Association (APA) og må oppfylle kravene til strukturelle ytelse og byggekode krav. I tillegg varierer tilstandene i deres krav på grunn av værforhold og fuktighet.

Fordeler

Tre som behandles med brannhemmende behandling gir mindre røyk enn tre som ikke er behandlet, og røyken det produserer er ikke-giftig. Dette er en verdifull ressurs fordi årsaken til de fleste dødsfall i boligbranner er røyking og giftig forgiftning. Tre har vært et utbredt byggemateriale i århundrer fordi det har vært en god forsyning og det har vært rimelig. I tillegg er tre lett å jobbe med og kan prefabrikeres til svært sterkt arbeidsstoffer. Ulempen ved tre er imidlertid at den brenner lett og gir mye røyk. Men det er selskaper som spesialiserer seg på behandling av tre med brannhemmende behandling som vil bidra til å forhindre at den brenner.

Andre artikkelen

Slik kobler du til et lysuttak
Slik bytter du glasset i franske dører
Slik installerer du Sheetrock riktig
Slik setter du et hull i betongblokken
Typer av vinduer for et trehushus
Sponplater Vs. Tre
Glassert vs. Unglazed Porselen Tile
Slik fjerner du Linoleum på toppen av tregulv
Hvordan Lim Tile
Liste over grønne byggprodukter
Når fliser en vegg, hvordan passer du på den elektriske dekselet?
Hvordan klippe treforming til et tak
Kjøkken Remodeling sjekkliste
DIY VVS for en Baderomsvaske
Slik legger du store fliser
Hvordan bygge et hus i U.K.
Tips for fjerning av bakgrunnsbilde
Paving Stone Tools
Hvordan finne Studs i en Gipsvegg
Hvordan å bore et glassvindu