PEX vs Kobber

PEX vs Kobber 

De to systemene

PEX-systemet består av fleksible polyetylenrør og en manifoldforsyning. PEX-rør er krympet, klemmet eller utvidet for å koble til skjøteinnretninger. I mange tilfeller krever PEX bare to tilkoblinger per rør: en på manifold forsyningssystemet og en annen ved stoppventilen til armaturet. Vannkoblingssystemet for kobber benytter kobbermetallrør og loddetråd. Dette systemet er best installert av fagfolk på grunn av planlegging og ferdigheter som kreves for å bygge et ledd system som gir tilstrekkelig vannforsyning og trykk.

Kostnad

Kobber er dyrere enn PEX. Dette skyldes blant annet de stigende kostnadene ved kobberutvinning og -produksjon og stadig mer begrenset forsyning i USA. Videre er kobber dyrere å installere. Kobberrørinstallasjon krever bruk av flere leddene loddet sammen med en propanblåsing. PEX, derimot, er konstruert av lett tilgjengelige plastmaterialer som er presset på messingbeslag. Verktøyene for å lage PEX-tilkoblinger pleier å være dyrere enn de for kobberrørkomponenter, men. Samlet sett er PEX-forsyninger og lønnskostnader lavere enn det konvensjonelle kobberrørsystemet.

Installasjon

PEX er enkelt installert av gjør-det-selv. PEX-røret er fleksibelt, og er spesielt egnet for å erstatte gamle VVS-systemer i eksisterende boliger. PEX-rørene må støttes av klemmer hver få meter, og rørene må aldri bøye eller motta punkteringer. Kobberinstallasjon, mens den er mer intensiv og arbeidsom, er en holdbar og anerkjent standard blant fagfolk. Det er av denne grunn at PEX har vært sakte å materialisere i USA. Kobber har en pålitelig, brukbar fortid, og til tross for den økende kostnaden for materiale og arbeidskraft, er det fortsatt et svært tilstrekkelig rørleggermateriale.

Holdbarhet

Metallkobberrør er 180 ganger stivere enn PEX-rørets strekkplast ; åpenbart, kobber er mer holdbar. Kobber er ikke lett å korrodere, vil bøye litt med bevegelse, motstå UV-stråler, og krever ingen ekstraordinær spesialpleie. Imidlertid fører bly fra bly lodding i eldre kobber systemer til drikkevann; kobberrør kan fryse og er mindre bristebestandig enn PEX. PEX har imidlertid færre ledd, hvis den er riktig installert, og er derfor mer lekkasjebestandig. PEX-rør kan bli skadet av UV-stråler, og plastens ugjennomtrengelige egenskaper kan oppmuntre til bakterievekst.

Energieffektivitet og støy

PEX-rør er mer energieffektive fordi plastrørene ikke overfører varme som metallkobber rør gjør. Videre leverer det unike PEX-manifoldsystemet varmt vann til inventar mye raskere og med mindre energi enn de mange vendingene i et kobbersystem. Kobberrør er tydeligere enn PEX, på grunn av svingning av temperatur og trykkendringer som forårsaker riper i stiv rør. PEX-systemer er roligere; Den fleksible plastrøret absorberer lettere endringer i trykk. Kobberrør har eksistert i mer enn 4000 år siden de gamle egypterne brukte materialet til kanalisering av drikkevann. Etter 1930 ble kobberrør standard i de fleste boliger med vannforsyningssystemer. Tverrbundet polyetylen, eller PEX, ble introdusert på 1970-tallet og er mer vanlig i Europa enn i USA. Men med den økende kostnaden for kobber og dyktig arbeidskraft installasjon, PEX er å få grunnlag som et levedyktig valg over stive metallrør.

Andre artikkelen

Slik installerer du laminatark over eksisterende benkeplate
Når fliser en vegg, hvordan passer du på den elektriske dekselet?
Hvordan installere Hardwood Floor Edging
Hvordan identifisere asbest i gulvbelegg
Slik installerer du dørskjermer
Hvordan måle volumet av stenarbeid
Hvordan Stain u0026 Larn Red Oak Cabinets
Hvordan Kutte Keramikk
DIY Garasje arbeidsbenk
Veggformingstyper
Curb Ramp Krav
Konstruksjon Laserverktøy
DIY Countertop Kontakt Cement
Hvordan lage Shiplap Siding
Fjerning av kjøkkenskapslim
Hvordan finne ut hvor mye keramisk flis jeg trenger for my countertop
Typer av metall ledd
Hvordan øke Vanity høyde
Hvordan installere tregulv gulvreduksjoner
Hvordan male møbler med druer og vinranker