Hvordan lage en effektiv solar luftvarmer

Hvordan lage en effektiv solar luftvarmer 

1.

Klipp to 1 x 4-tommers brett inn i 4 fots lengder og to i 8 fots lengder, ved hjelp av en sirkelsag.

Legg ut platene for å lage en boksformet ramme, 4 fot bred x 8 fot lang. Bruk en skrue pistol og pynteskruer for å montere rammen, skru opp platene i hjørnene.

3.

Merk to runde sirkler på kryssfinerplaten ved hjelp av en 2 pund kaffe kan som guide. Finn en sirkel øverst til høyre og en sirkel nederst til høyre. Disse kretsene markerer inntak og eksos for solvarmeren.

4. Bruk en 3-tommers hullsag til å kutte hull i midten av hver sirkel som er merket. Det 3-tommers hullet fungerer som et pilothull som vil bidra til å kutte 6-tommers omkrets. Sett inn et stikksagblad i pilothullet og kutt fra midten til de 6-tommers linjene som er merket.

5.

Fest 4 x 8 R-13 skumisolasjonspanelet til baksiden av boksrammen med all-purpose caulk. Påfør en rikelig mengde caulk for å oppnå en lufttett forsegling.

6.

Fest 4 x 8-fots arket av kryssfiner på toppen av isolasjonspanelet. Fest kryssfinér fast rundt omkretsen av solcelleboksrammen med skrueskruer og gipsskruer. Klipp isolasjonen ut rundt inntaks- og avgasshullene med en verktøykniv.

7.

Vri kassen over og spray maling isolasjonspanelet inne i esken med flat svart høy- varme spraymaling. Glansig maling vil ikke oppnå samme ytelse, fordi den vil reflektere solens stråler.

8. Kutte to 1 x 4 tommers stykker treverk 4 meter lang. Bruk en 3-tommers hullsag til å bore 16 hull, fordelt jevnt fordelt over hvert brett. Pass på at hullene strekker seg opp fra bord til brett. Spray-maling disse brettene ved hjelp av flat svart sprøytefarge. Sett brettene inn i rammen med Den 1-tommers breddesiden vender opp. Plasser styrene nøyaktig 24 tommer fra rammens ytre kanter.

9. Sett inn 6-tommers ventilrør som blinker i de to 6 -hull hull, slik at ventilasjonene stikker ut i bunnen. Kutt to stykker 24-tommers valset tinn med tinnskruer, 4 meter lang, og fest dem med gipsskruer over det innrammede området over inntak og eksos. med svart spraymaling også.

Klipp toppen og bunnen av 250 sodavann, ved hjelp av et boretrykk. Legg leppen på toppen av boksene for caulk Rengjør bokser under prosessen, og grov utvendig e maling ved hjelp av sandpapir.

11.

Påfør caulk til den øverste kanten på den første boksen og stable en kan på toppen av den. Fortsett på denne måten til du har stablet 15 bokser høy. Seksten rader med sodavann burde fylles i solvarmeren. Spray-maling hver varmestabel, ved hjelp av flat svart høytemperatur spraymaling. Stativ varmestablene mot en vegg og la dem tørke i 24 timer. Når du er tørk, sett hver varmestabel inn i solvarmerboksen, monter dem mot de 3 tommers hullene på toppen og bunnen.

12. Bruk en perle av caulk rundt toppen av boksskinnene. Denne perlen av caulk holder glasset og gir en lufttett forsegling. Sitt glasset rett på toppen av dette. Legg trim av ditt valg rundt glasset for å unngå skade.

Tips og advarsler

 • Bruk aluminiumsrenner som erstatning for brusekasser.
 • Disse enhetene er installert ved å kutte to 6-tommers hull i hjemmets sørvendte vegg. Ett hull gir kald luft fra gulvet til å komme inn i esken, og et annet hull gir luften utgang når den er oppvarmet og stiger gjennom systemet.
 • En solvarmer er en av de mest effektive bruken av solens stråler. En solvarmer som er plassert på en sørvegg om vinteren, kan gi opptil 30 prosent av familiens hjemvarme. Å lage en solar luftvarmer kan forbedre energieffektiviteten til et hjem. Det eneste som er bedre enn en solvarmer er to.

  Andre artikkelen

  Vegg- og gulvflisverktøy
  Veibeskrivelse til å bygge en frokostkrok
  Slik bytter du en utendørs tappekran
  Måter å male kjøkkenskap
  Vinyl Vs. Lap Siding
  Slik legger du fliser til kjøkkenbord
  Hvordan bygge en elliptisk dørjamb
  Slik installerer du en plast lat Susan i kjøkkenskap
  Slik installerer du Bruce Engineered Flooring
  DIY Door Trim
  Hvordan dekke innvendig paneling
  Hvordan å designe stål trapper
  Hvordan bygge en flytende etasje
  Gipsfakta
  Mudroom Floor Ideas
  HVAC Duct Shaping Tools
  Disc Sander Instruksjoner
  Steg-for-trinn-stemplet betong
  Hjemmelaget Shake Siding
  Slik legger du keramiske veggfliser