Palm Sander Safety

Palm Sander Safety 

Funksjon

Fordelen med en palmsander over andre slipemaskiner er at denne typen sander fjerner bare en liten del av treflaten av gangen. Denne funksjonen gjør det mulig å fullføre en endelig glatt sliping etter bruk av en mer slitesterk sandkasse.

Funksjoner

Egenskaper av en palmsandere inkluderer støvsamlingsposen, som ligger på baksiden av sanderen. Posen bidrar til å kontrollere mengden luftbåret støv som slippes ut under slipingen. Det er klipper på hver side av slipeputen for å holde sandpapiret på plass. Slipeputen er på bunnen av sanderen. En strømknapp er plassert på forsiden av sanden nær toppen, og en strømledning er festet på baksiden.

Hørsel

Ører må beskyttes ved bruk av en hvilken som helst type sander. Støynivåer på 85 dB eller høyere vil føre til hørselsskader når de blir utsatt for det i lengre perioder. Bruk øreplugger for å forhindre hørselstap.

Støtfare

Strømverktøy av noe slag utgjør et sjokkfare når det ikke brukes riktig. Elektriske ledninger må holdes i god stand uten utsatt ledning. Når du bruker håndflaten på utsiden, bruk en skjøteledning som er beregnet for utendørs bruk. Utvidelseskabel er godt isolert og gir mer beskyttelse mot fuktighet. Hold alltid sanderen vekk fra vannkilder. Elektrisk støt og død kan oppstå hvis direkte kontakt med sander, vann og kroppen din.

Brannfare

Bruk aldri håndflaten i nærheten av drivstoffkilder eller åpen ild. Den enkle virkningen av å plugge i sanderen kan skape en gnist ved utløpet og føre til at drivstoffet eksploderer. Fint trepartikler fra sliping er svært brannfarlig og vil brenne hvis kontakten gjøres med åpen flamme.

Generell sikkerhet

Beskytt øynene og luftveiene ved alltid å bruke vernebriller og støvmaske. Fine partikler av trestøv kan blåses inn i øynene dine, spesielt når du slipper ute, og trestøv er kjent for å forårsake øvre luftveissykdommer når du puster inn over lengre perioder. Bruk korte ermer eller ermer som ikke er i stand til å bli viklet inn i slipeputen. Bruk aldri slips eller halsbånd når du bruker en håndflate. Det kan bli viklet inn i slipeputen og forårsake mulig stramning. Palm sanders styres av hånden din. En palmsander har et firkantet hode som svinger litt tusenvis av ganger litt. Det er ikke det samme som en tilfeldig orbital sander, selv om begge sanders holdes på samme måte og bevegelsen styres på samme måte. Sikkerhet er ikke ofte tenkt på når du bruker denne typen sander på grunn av sin lille størrelse og det faktum at det ikke regnes for å være en kraftig sander av de som bruker den.

Andre artikkelen

Bruken av trykkbehandlet tre
DIY Bambus Gulv Installasjon
Cedar Wood Beskrivelse
Typer av betongtrapper
Hvordan installerer du en interiørtredør?
Hvordan å remodel bad inventar
Hvordan kutte skjemaer for å lage sementstrinn
Informasjon om lydisolering
Informasjon om Green Flooring
Hvordan lage Crown Molding Corner Blocks
Gulvbeleggverktøy
Slik legger du laminatgulv
Slik installerer du Corner Base Cabinets
Workshop Shelving Ideas
Bordplater for kjøkkenøyene
Hvordan lage en granitt benkeplate
Slik legger du til en lyskrets
Slik installerer du laminatark over eksisterende benkeplate
Slik installerer du en vinstativ
Pneumatisk innramming og taktekking