Hvordan bygge en enkel peis mantel

Hvordan bygge en enkel peis mantel 

1.

Mål ut 6 tommer fra hver side av peisåpningen og tegne et lite blyantmerke. Du kan slette merket senere, men trenger merket som veileder ved å tegne omrisset for sidene av peismantelen.

2.

Strek en kalklinje over blyantmerket. Bruk et nivå for å sikre at kalklinjen er helt horisontal på veggen. Trekk kalklinjen stramt og plukk deretter linjen fra midten for å lage en krittlinje på veggen for å skissere ytterkanten på kappen du vil installere.

3.

Mål 2 tommer opp fra hvert øverste hjørne av peisåpningen og tegne et lite blyant på hvert sted. Strek en kalklinje 6 tommer forbi hver av markeringene og lenk kalklinjestrengen opp med de linjene. Niv krittlinjen horisontalt og plukk den stramme linjen for å lage en linje for å markere toppen av mantelens hylle.

4.

Mål toppen av peisåpningen og kutt en del av tre som måler 1 fot lengre enn bredden på peisåpningen. Bruk en tømrerfirkant til å kutte endene av stykket i 90 grader vinkler.

5.

p> Sett kuttbrettet på plass, og plasser toppen av brettet med kalklinjen over toppen av peisåpningen. Har en assistent hjelper deg med å holde disse brikkene på plass mens du lokaliserer veggpinnene under de ytre 6 tommene på brettet, på begge sider, ved hjelp av en stifterenhet.

6.

Spor bunnen av brettet for å markere hvor du skal justere toppene på L-formebrakettene og flytte brettet ut av veien. Sett en L-form brakett på plass på hver side av peisåpningen. Juster braketten over veggstengene og mot blyantlinjen som markerer bunnen av mantelens hylle.

7.

Kjør 2-tommers treskruer gjennom monteringshullene i brakett og inn i veggtappene. Sett kuttbrettet på plass på toppen av brakettene og ha en assistent holde brettet når du kjører 1 1/2 tommers skruer gjennom monteringshullene på toppen av braketten, opp i mantelen ' s hyllebrett.

Måle avstanden mellom gulvet og bunnen av mantelens hylle. Skjær to stykker fra de resterende to brettene som måler nøyaktig avstand fra mantelens hylle til gulvet. Klipp 90-graders vinkler i begge ender av begge delene.

9.

Sett de to platene på plass vertikalt mellom gulvet og hyllen. Juster sidene av brettet med kanten av peisåpningen og de vertikale kalklinjene.

10.

Kjør 4-tommers treskruer gjennom brettene og inn i veggtappene bak brettene. Sink skruene en fjerdedel tomme under overflaten av brettene.

11.

Fyll hullene i brettet med tre kitt eller trefyller. Glatt treet inn i hullene og tørk bort eventuell overskytende kitt rundt hullene.

Tips og advarsler

 • Velg trefyll som passer til treets farge du velger mantelen.
 • Mal eller flekk mantelen som ønsket.
 • En peis uten mantel er ikke noe mer enn et hull i veggen som brukes til å huse en brann. Uten en mantel, mister en peis den romantiske sjarmen og visuell appell i forbindelse med enhver type peis. Å bygge en peis surround og mantel hylle krever liten dyktighet og skaper et midtpunkt for hvert rom, oppmerksomhet til peisen for å verdsette til et hjem, ta et rom sammen og tiltrekke potensielle kjøpere.

  Andre artikkelen

  Stiler av Backsplashes
  Klippeplexiglass med bordsag
  Kjeller Remodel sjekkliste
  Instruksjoner for installasjon av tregulv
  Hvordan reparere en hengslet dusjdør
  Hvordan lage din egen mat-oppbevaring hyller
  Slik fjerner du en badekranhåndtak
  Går grønne oppvarmingstips
  Slik installerer du korkfliser
  Hvordan lage et gulv for linoleum
  Innebygd Peis Ideas
  Behandlet Wood u0026 Skin Hives
  Kjeller Konstruksjon Typer
  Snekker Måleverktøy
  Slik skar man motorsagbladene med hånden
  Hva er standard dørknophøyde på en dør?
  Hva er en Gable Dormer?
  Slik konverterer du 14 mikron til Mils
  DIY VVS for en Baderomsvaske
  Hvordan remodel en liten soverom