Hvordan lage tresulvinnleggsmønstre

Hvordan lage tresulvinnleggsmønstre 

Tegn mønsteret

1.

Finn inspirasjon ved å konsultere andre hardvedgulvinnleggsmønstre. Du kan noen ganger finne disse i utsmykkede offentlige bygninger i din by, eller konsultere bøker om fin arkitektur i ditt lokale bibliotek. Utformene fra fortiden vil gi deg litt retning om hvilken stil du ønsker.

2.

Utvikle geometriske mønstre på grafpapir ved hjelp av blyant, linjal og kompass. Husk at mer utsmykkede design er mer imponerende, men også vanskeligere å fullføre. Hvis dette er ditt første forsøk på gulvinnlegg, hold designet relativt enkelt slik at du har færre elementer å håndtere.

3.

Lag en lineær geometrisk design for grenser, og en sentral medaljong for midten av gulvet. Dette kan være fire, seks eller åtte sidet, men skal være symmetrisk i alle retninger for å skape en balansert følelse midt på rommet.

Lag innlegget

1.

Klipp striper av hardved til bredden du trenger for innleggsdesign. Gjør dette på et godt innstilt bordsag. Gjør sidene av strimlene svært svingete, slik at stripens bunner er smalere enn toppene. Dette vil hjelpe stripene til å passe tett inn i kanalene du lager med ruteren.

2.

Overfør designen din på gulvet der du skal installere innlegget. Bruk en ruter med en bit som har samme bredde som dine løpebånd og et gjerde som lar deg rute i en perfekt rett linje for å flytte ut en kanal i gulvet til en dybde på 1/8 tommer.

3.

Legg en lim linje i bunnen av kanalen. Legg stripen av hardved som du har laget inn i kanalen og trykk den fast med et hengekøye.

4. Legg ut lengdebånd av hardved i design og deretter rut gjennom dem med ruteren sammen med resten av gulvet for andre striper i designet som går over dem. Denne metoden vil være langt enklere enn å prøve å installere hvert enkelt stykke ferdig design individuelt.

Å lage innlagt gulvmønstre i hardved er en kunst som har eksistert i århundrer. Denne kunsten kan ses på gulvene i high-end mansions, hvor eierne hadde ressurser til å ansette dyktige håndverkere til å gjennomføre dette tidkrevende arbeidet. Vellykket innlegg krever ferdigheter i geometri, tegning og trebearbeiding. Når designen er opprettet, må den med fordel overføres til tre, en prosess som må ta hensyn til hver treslags karakter.

Andre artikkelen

Hvordan Estimere Stone Finer Mengder
Slik installerer du gulvisolering
Energibesparende tips til villaeiere
Slik fliser under toalett
Stiler av utvendig trim
Typer Railroad Hammers
Hvordan male hjemmeutvendig
Slik rengjør du slitne tregulv med malinger
Slik bytter du trepanel
Taktekking Instruksjoner for helvetesild
Hvordan passe bambus gulv
Slik installerer du Marble Fliser på en Peis Surround
Hva er fordelene med Cork Flooring?
Hvordan velge den beste type tre gulv
Hvordan kutte en dør i en kjellerfond
Slik installerer du en vaskevaske i granittplattformen
Hvordan remodel en peis mantel
RICS-koden for profesjonell adferd
Slik monterer du en DVD på toppen av et flatpanel
Slik bruker du en annen bryterboks