Hva er tømmerbekledning?

Hva er tømmerbekledning? 

Ekstern fasade

Tømmerbekledning danner bygningens ytre fasade. Det fungerer som en regnskinsbekledning som er den ytre veggen til en dobbel veggkonstruksjon. Innervegget er adskilt av et hulrom som er godt ventilert slik at fuktighet som trengs inn i kledningen, blir fordampet eller avløp. Denne bekledning brukes på nye eller eksisterende bygninger som en annen hud av grunner som forbedring av bygningens estetikk, termiske egenskaper, miljølegitimasjon, brukervennlighet og lett konstruksjon.

Konstruksjon

Kledning legges i en Antall forskjellige måter i henhold til den estetikk som kreves for bygningen. Styrene er orientert vertikalt, horisontalt eller diagonalt. Tynne treverk som heter battens er festet til indre veggen som støtte for kledningen. Hvis kretskortet som er påkrevd, er horisontalt, festes bjelkene vertikalt. Rommet mellom ytre og indre vegger har isolasjon, en vanntett membran og et ventilasjonshulrom. Tunge og spor og skipsskjøtskjøter brukes til å passe til platene sammen. De er også åpne sammenføyde eller overlappede.

Typer av tre

Myke og hardtre blir brukt som kledningsmaterialer. Valget er avhengig av budsjett, estetikk, vedlikeholdsnivå, holdbarhet og tilgjengelighet. Møbeltre som europeisk rødved og europeisk hvitved og furu er egnet til bruk når de er behandlet med konserveringsmidler. Softwoods som Western Red Cedar, European Larch og Douglas fir og hardwoods som europeisk eik og søt kastanje brukes uten ytterligere behandling når sapwood er fjernet fra dem.

Naturlig varighetsklassifisering

Tre egnet til belegg er klassifisert etter sin naturlige holdbarhet, som varierer fra svært slitesterk til ikke holdbar. Tømmer som vestlig rød Cedar fra Nord-Amerika og europeisk eik klassifiseres som holdbar. Dette betyr at levetiden for denne kledningen er mellom 15 og 25 år, hvorefter regelmessig vedlikehold og utskifting er nødvendig. European Larch og Douglas fir fra Nord-Amerika klassifiseres som moderat holdbar, noe som gir dem en levetid på 10 til 15 år.

Miljø

Tømmerbekledning er sett på som et miljøvennlig materiale. Det er viktig å ta hensyn til hele livssyklusen til miljøet når du velger tømmerbekledning. Faktorer som påvirker miljøet er transportkostnader, konserveringsbehandlinger som kreves, vedlikeholdsnivå, holdbarhet og tilgjengelighet. Ta alltid hensyn til lokalt tilgjengelige alternativer først, og kild timberet fra bærekraftig skog som er sertifisert av organisasjoner som Forest Stewardship Council. Tømmerbekledning er en miljøvennlig metode som brukes til å klæde bygninger. Plater eller planker av tre brukes til å danne en bygningens utside. Tradisjonelt var tømmerbekledning synonymt med landbruksbygninger som låger, og brukte grovkuttede, ubehandlede planker av tre som hovedbyggemateriale. Med fremskritt innen teknologi og design har denne kledningen utviklet seg til et sofistikert alternativ. Det er nå et populært valg med arkitekter og byggherrer og brukes mye i boliger og næringsbygg.

Andre artikkelen

Slik legger du til Engineered Hardwood
Keramisk flis mot Vinyl Gulv
Marmorgulvdesign for inngangsveier
Hjemstillatelse Prosjekter
VVS inspeksjon sjekkliste
Slik installerer du tilpasset flis i en dusj
Hvordan bygge et hus på en Pier Foundation
Hva er fordelene med Low E Glass on Storm Windows?
Fordeler og ulemper ved kunstgress
Slik fjerner du en glassfiberbad
Ideer til å lage en Trailer Veranda
Hvordan lage utendørs skritt
Slik overfører du en tregulv
Hvordan kutte Clay Roof Tiles
Hvordan bygge et hus i Texas
Cylinderbore Gauge Instruksjoner
Ideer for bygget i køyesenger
Klippe Keramisk Tile Med Håndverktøy
Veibeskrivelse til å bygge en frokostkrok
Slik fjerner du Old Vinyl Flooring Surface Tile