Epoxy Floor Finishing

Epoxy Floor Finishing 

1. Legg plastfolie for å beskytte veggene rundt gulvet, hold det på plass med malerens tape og forsegle det til veggen på fundamentet.

2

Sug hele gulvet for å fjerne smuss og støv, bruk en kost. Bruk en mindre børste til å komme inn i hjørner og sømmer, gulvet må være helt rent, eller epoksyet vil ikke holde seg fast. stykke duct tape klebrig side ned på gulvet og trekk det av, hvis du ser noe smuss eller støv på båndet, rengjør gulvet igjen.

3.

Skru gulv med en slipepute for å de-glansere det hvis gulvet er malt. Skru av alt støv med kost og vask gulvet med en allsidig rengjøringsmiddel. Skyll gulvet i rent vann og la det tørke i fire timer 4.

Etk gulvet dersom gulvet er i betong (ikke tidligere malt), etsning vil hjelpe til med å fylle små hull og dekke gamle flekker. Bland etsevann og vann inn i en plastvannskanne, følg alle produsentens anvisninger, si ns mengden løsning og vann som trengs kan variere etter produkt.

5.

Våt gulvet med en slange eller annen kilde til rent vann før etsningen. Hell etseløsningen i et 10-fots-10-fots område i hjørnet lengst fra avkjøringen. Bruk en hardbrystbelte til å spre etseløsningen i en jevn retning, og arbeid vinkelrett på den opprinnelige retningen for å fylle ut alle hullene. Fortsett til hele gulvet er etset.

6.

Skyll gulvet med rent vann, begynner i begynnelsen og dekker hele garasjeplassen. Fortsett å skylle til vannet løper helt av gulvet. La etseløsningen tørke i fire timer.

7.

Åpne esker av epoksymaling og epoksyherder. Rør malingen med en omrøringspinne og hell sakte hærderen i malingen, rør hele tiden. Hell alle herder i malingen og rør i minst tre minutter, til de to løsningene er helt blandet. Løsn forsiktig lakkerken med lokket og sett den ut av solen i 30 minutter.

8.

Hell epoksyblandingen i en rullelakk skuff med en liner . Dyp en 3-tommers pensel i løsningen og kutt inn en linje rundt grensen på gulvet som du vil dekke. Bruk børsten til å male epoxy i sømmer og hjørner også.

9.

Lakk gulvet med en 3/8-tommers lurvalse med forlengelseshåndtak. Start i det fjerne hjørnet fra avkjøringen og maling i 10-til-10-fots seksjoner. Arbeid i en retning, re-våt rullen, og gå over samme seksjon vinkelrett på dine første slag.

10.

Stryk fargeflikene inn i den fortsatt våte epoxy etter at du har male hver seksjon. Disse fargene gir epoxy et design; Bruk så mange eller få som du velger.

11.

Arbeid i seksjoner til hele gulvet er dekket. Overlapp seksjoner litt slik at sømmer mellom seksjoner ikke vil bli synlige når epoxy tørker. La epoksyet tørke i 24 timer.

12. Bland den klare topplakksblandingen med en andre herdesett på samme måte som du blandet maling og herder. Rør igjen i ett minutt før påføring.

13.

Påfør topplaken med en ren rulle, på samme måte som med epoksidmaling. Topplaken vil først vises hvit, men det vil tørke klart. Tillat 24 timer å tørke før du går på gulvet, og 72 timer før du parkerer en bil eller flytter tunge møbler på gulvet.

Tips og advarsler

 • Tørketidene kan variere i fuktig eller kaldt vær.
 • Etter at du har blandet maling og herder, kan det hende at kanen føles varm når de to kjemikaliene reagerer. Når reaksjonen er fullført, bruk blandingen innen to timer, eller det kan ikke klare seg eller tørke riktig. Hvis du vil ha to strøk, la det første strøket tørke i minst 12 timer, og bruk deretter epoksyet igjen. Det er OK at det har vært lengre enn to timer på det tidspunktet, da topplaget kan være tynnere enn bunnen.
 • Bruk hansker, gummistøvler og vernebriller når du arbeider med kjemiske løsninger; sørg for at garasjen er godt ventilert, da kjemikalier avbringer sterke og potensielt giftige røyk.
 • Epoxy vil ikke holde seg til en betongoverflate som allerede er ferdig. Hvis vannperler på overflaten, eller hvis etseløsningen ikke skum, må du helt avgjøre gulvet før du er ferdig.
 • Når de hører ordet 'epoxy', kan mange tenke på lim, men limet har andre bruksområder. Du kan også finne epoxy i gulvbehandling. Mest brukt på betonggulv, som i garasjer, tyk epoxy dekker feil i gulvet, motstår flekker og vannlekkasje og er lett å rengjøre. En epoxyfinish kan være akkurat det du trenger for garasjen din, kjelleren eller annen gulvfinish.

  Andre artikkelen

  Hvordan installere tregulv gulvreduksjoner
  Slik bruker du en annen bryterboks
  Hvordan erstatte ett stykke sidespor på et hus
  Slik installerer du Strand Bamboo
  Hvordan lage fliser Stick til taket
  Konstruksjon Impact Tools
  Hvordan setter du opp et pre-pasted Wallpaper Border?
  Skjære Crown Molding Vinkler
  Hvordan tegne en Mosaic Backsplash
  Slik overfører du en tregulv
  Hvordan Bytt Dusj Caulking
  Kwikset Dørlås Instruksjoner
  Slik beskytter du metallverktøy
  DIY Engineered Wood Floor
  Hvordan jobbe en håndsag
  Slik Hang Wall Liner
  Slik installerer du Prefinished Flooring
  Slik installerer du jernskinner på utsiden av sementstrinn
  Hvordan å ødelegge glassfiber
  Slik legger du laminatgulv under dørjambs