Slik installerer du Formica

Slik installerer du Formica 

1.

Slip overflaten der du skal installere Formica med medium-grit sandpapir for å glatte ut synlige knuter i treet, splinter, ujevnt eller skadet. Rengjør og tørk overflaten til Fjern smuss, støv og rusk ved hjelp av en husholdningsrens og et håndkle.

2.

Mål prosjektområdet med et målebånd og merk Formica med en blyant slik at du kan lage de riktige kuttene som passer til størrelsen og formen på installasjonsområdet.

3.

Klipp Formica-arkene med en bordsag, eller skriv Formica med kniven til en verktøykniv eller håndsag. Bøy arket Formica langs den skårne linjen, og det skal knipse av med en ren pause. Lag så få kutt som mulig for å unngå utseendet av overdreven sømmer i det ferdige prosjektet.

4. Bruk sement, spesialisert laminatlim eller epoksy til installasjonsflaten og baksiden av Formica-arket ved hjelp av en pensel eller metalltråle. Bruk et lette, jevnt lag for å dekke begge overflatene ly. Følg produsentens anvisninger for spesielle preparatinstruksjoner eller tips om tørketid. Arbeid med ett ark om gangen, og flytt raskt for å sikre at lim eller sement ikke helbredes helt før Formica er installert.

5. Plasser Formica-arket på plass for installasjon. Få noen til å hjelpe deg med å manøvrere store ark i riktig posisjon for å unngå feil og utilsiktet vedheft. Ta kontakt med kanten først, og bruk gradvis trykk i en sveipende bevegelse for å feste hele lengden av Formica-arket til installasjonsflaten.

6.

Rull over overflaten fra side til side med en laminatrulle for å glatte ut luftbobler og Sørg for en fullstendig, jevn forbindelse mellom Formica-arket og installasjonsflaten.

7.

Trim alt overskudd fra installasjon på benkeplater og bord ved hjelp av en verktøykniv. klippe kanter av Formica med en metallfil eller fint sandpapir. Bruk en passende finish eller sjø lant til overflaten og sømmer av Formica i henhold til produsentens anbefalinger.

Tips og advarsler

 • Formica kan installeres på en hvilken som helst solid overflate som
 • Formica ark kan også installeres på toppen av eksisterende Formica som har blitt grundig slipt.
 • Formica er en type plastlaminat laget av lag med papir injisert med en spesiell type harpiks. Lagene er bundet sammen under høyt trykk og temperaturer for å danne et solidt ark. Formica er laget i en rekke farger, mønstre og matte eller glatte overflater. Formica er rimelig, og det kommer i både forhåndsformede benkeplater eller ark som kan installeres direkte på benkeplater, ryggplater, vegger og gulv. Med de riktige verktøyene og litt kunnskap, kan du installere Formica i dine egne hjemmedesignprosjekter.

  Andre artikkelen

  Hjemstillatelse Prosjekter
  Hvordan Remodel et luksuriøst kjøkken
  Hvordan holde asbest ut av bygninger
  Bambus Vs. Hard Wood
  Marmor Gulvfarger
  Slik installerer Vanity Mirrors
  Slik rengjør du slitne tregulv med malinger
  Kan et nytt tak legges over et gammelt tak?
  Curb Ramp Krav
  Slik installerer du keramisk flis på en betongplate
  Slik installerer du strålende gulvvarme i et gammelt hjem
  Hvordan lage en eksisterende belagt betonggulv
  Polert Betong Gulv Ulemper
  Hvordan er det med høy tetthetskum?
  DIY Vinyl-Kutting
  Moderne Bad Tile Design Ideas
  Porselen vs. Keramisk fliser
  Utvendig fargeideer for produsert hjem
  Air Sliping Tools
  Installere lap sidespor