Takalternativer for kjelleren

Takalternativer for kjelleren  Kjellere er et flott sted å sette vaskerom, et spill eller lekerom eller til og med et ekstra soverom. Dessverre er de også der de fleste hus har høye eller stygge husholdningsapparater som vannvarmere og ovner. Det er også hvor de fleste rørleggerarbeid, ventilasjonskanaler og elektriske ledninger kjøres. Konvertering av kjeller til et mer familievennlig miljø betyr å dekke ledninger og rør. De to viktigste alternativene for å sette tak i kjelleren er dråpeflis eller gips.

Drop Ceiling

Kanskje det mest populære valget blant de fleste huseiere er drop-or suspended ceiling. Drop tak består av små lette paneler som henger fra en metall ramme. Disse rammene er lette og enkle å installere. Takpaneler kommer i et økende utvalg av farger og stiler. Den primære fordelen ved denne typen tak er at panelene forblir løs og kan fjernes enkelt og erstattes enkelt. Dette gir tilgang til rør eller ledninger over dem. Dette er av stor betydning hvis du trenger å reparere dem.
Den største ulempen er at metallsporet henger ned flere tommer og reduserer den totale høyden på rommet.

Tørrvegg

Gipsvegg vil legge til mye mer ferdig og sofistikert utseende uten å ofre høyde. En kjeller med et gipsloftloft vil se ut som de andre ferdige rommene i huset ditt og kan males for å passe til enhver stil. Ulempen med å gips er at det å installere det på et tak er svært utfordrende. Tørrvegg er ganske tung og all spackling og sliping må gjøres overhead. Den andre ulempen er at hvis du trenger å få tilgang til rør eller ledninger, må du rive gipset ned og skade taket ditt i prosessen.

Kreative alternativer

Noen uvanlige alternativer til tradisjonelle kjellerlofter kan være et bedre alternativ . Et veldig billig triks er å bruke stykker stoff for å skape en luftig teltlignende atmosfære. Stoffbiter kan stiftes til gulvbjelker og brukes til å dekke stygge ledninger eller rør. Stiftet stoff kan lett fjernes dersom ledninger eller rør trenger service.
Bambus eller lette trelast eller vevde matter kan også bli suspendert for å skape utseendet på et stråtak. Dette kan bidra til å skape følelsen av at du er i en tropisk hytte i stedet for en kjeller.
Et annet alternativ er å kapitalisere på de funksjonelle aspektene i kjelleren din ved å overdrive eller inkorporere dem inn i designet i stedet for å prøve å skjule dem. Prøv å male rørene dine, ventilasjonene og andre kjellerarmaturer samt undersiden av gulvet over. Ved å male alt overhead alle en farge kan du skape et moderne industrielt utseende.

Andre artikkelen

Mdf farer
Hvordan oppusses Formica countertops
Hvordan dekke en murstein peis med gips
Fare for hydrogen
Liste over verktøy for bygging
Hvordan å remodel bad inventar
Forskrift for baderom
Felles badfarger
Konstruksjon Impact Tools
Funksjonell Kjøkken Remodeling Ideer
Hvordan bygge et skjult våpenrom i kjelleren
Kjøkken Ideas: Full Wall Skap og en innebygd Desk
Slik installerer du et bad under vaskeskap
Slik isolerer du en plate
Slik bruker du en søyleboring trygt
RICS-koden for profesjonell adferd
Veibeskrivelse til å bygge en frokostkrok
Hook u0026 Loop Sleeving
Betong Patio Alternativer
Hvordan bygge en viktoriansk baderomsdesign