Slik reparerer du betong som har blitt regnet på

Slik reparerer du betong som har blitt regnet på 

1.

Dekk betongen med plastfolie så snart som mulig etter at regnet starter. Vekter plasten ned for å hindre at den blåses bort, og dekk betongen så fullstendig som mulig. Plastplaten vil forhindre at mye av vannet kommer i kontakt med tørkebetongen, og selv om det kan gi et inntrykk i betongen, vil det ikke skade dens konsistens.

2.

Ta av plastet når regnet har stoppet og la betongen tørke helt. Hvis plasten ble påført før regnet begynte å falle, eller svært lite vann kom i kontakt med betongen før det ble dekket, kan overflaten glattes med en trowel for å fjerne innrykk fra plastplaten.

3.

Undersøk både toppen og kantene på den tørkede betongen, ser etter tegn på skade. Hvis toppen av betongen ble skadet av vannet, vil den virke grov og pulveraktig og kan være sprø. Hvis kantene er skadet, vil de vise en lignende tekstur ned på siden av den tørkede betongen, og kan ha oppnådd en grovkanten.

4. Bruk en betongså for å fjerne alvorlig erodert kanter, skjære gjennom hele dybden av betongen for å gjenopprette den til en jevn side. Hvis minimal erosjon har oppstått eller sidene ble forsterket med tre eller annet bracing materiale på nedbørstidspunktet, vil dette ikke være nødvendig.

5. Bruk en diamantbetongsliping maskin eller en industriell sander som er utstyrt med et diamanthode for å male gjennom det sprø topplaget av betongen hvis det har blitt kompromittert av regnet. Selv tunge regner vil vanligvis bare påvirke 1/4 tommer eller mindre av betongen, ifølge American Concrete Pavement Association, så omfattende sliping vil ikke være nødvendig. Slip eller sand overflaten til pulverbetongen er fjernet, og den tette betongen under vises og skyll overflaten for å fjerne alt betongpulver.

Tips og advarsler

 • Bruk vernebriller for å beskytte øynene dine når du klipper eller sliper betong, og følg alle sikkerhetsforanstaltninger på verktøyene du bruker.
 • Som konkrete tørker, er det en av de verste tingene som kan skje for regn å begynne å falle. I tillegg til å forårsake groper i overflaten av betongen når regndråpene treffer det, kan regn som faller på usikret betong, endre vann-sementforholdet i betongens topplag. Troweling eller på annen måte forsøker å fullføre vannet i betongen resulterer i et grovt, pulveraktig lag som dannes på toppen av betongen som er mer sannsynlig å smuldre og sprekke enn riktig herdet betong. De fleste skader på betong med regn kan løses ved å fjerne det berørte laget med spesialverktøy.

  Andre artikkelen

  DIY tre tak
  Hvordan kutte et porselen gulv
  Rørrensningsverktøy
  Hvordan lage en stativ for et parkeringsskilt
  Hvordan Spray Drywall Texture Med En Airless Sprayer
  Hvordan Cedar Shingle en tillegg til et hus
  Hvordan lage vinduer og dører
  Slik graver du opp et betonggulv
  Hvordan Miter Cut Crown Molding
  Installere Slate Wall Tile
  Slik bestemmer du ventilens fjærhøyde
  Å bygge en strukturell beholdervegg
  Slik bruker du en dørstangsag
  Ferdighetssaginstruksjoner
  Hvordan tegne husgulvplaner
  Hvordan kutte taket for å installere en trebrenner
  Slik blander du gamle fliser med nye trendfliser
  Slik installerer du Sheetrock riktig
  Slik bruker du Duraflame logger i en peis
  Fjerne Terrazzo Tile Fra Betong Slab