Kan bambusgulv installeres over gulvvarme?

Kan bambusgulv installeres over gulvvarme? 

Bambus

Bambusprodukter, inkludert vinduskarmer, klut og gulv, blir svært populære i USA. De har en tendens til å ha høy kvalitet, er lavere i kostnad enn andre typer hardved, og er svært fornybare. Bambus er en type gress som vokser veldig raskt og kan gjenopprette fra høsting på bare noen få år. Bambusgulv finnes i mange forskjellige nyanser, er naturlig vannavstøtende og dekkes av tetningsmasse for ekstra beskyttelse.

Radiantvarme

Radiantvarmesystemer bruker infrarøde energibølger til å varme opp objektene i et rom direkte i stedet for å bruke tvungen luft. Det finnes to typer strålingssystemer: vannbasert og trådbasert. Wire-baserte systemer er enklest å installere, spesielt på bare bestemte områder som under hardvedgulv. Disse systemene er populære for deres energieffektivitet og hurtig oppvarmingstid.

Varmekrav

De fleste typer bambusgulv er naturlig mer varmebestandige enn andre typer hardved. Fordi bambus er laget av fibre som er komprimert og limt sammen, har det en tendens til å motstå krymping og vridning som andre hardtre gjennomgår når de blir utsatt for langsiktig varme. Imidlertid vil selv bambusgulv dannes hvis det blir utsatt for temperaturer over 85 grader.

Typer bambusgulv

Det finnes flere typer bambusgulv. Generelt er det konstruert bambusgulv som er laget med andre typer tre med en bambusstrimmel, bedre for strålingssystemer enn ren bambus. De konstruerte lagene tåler effekten av varmen bedre enn ren bambusfiber. Når det er mulig, bør boligen forsøke å kjøpe bare modent bambusgulv, som har en tendens til å endres mindre med fuktighetsinnhold og -størrelse enn yngre versjoner.

Bambusvedlikehold

Bambus er relativt lett å vedlikeholde, men det bør fortsatt være mopped og feid regelmessig. Eventuelle utslipp skal rengjøres umiddelbart. Mens gulvbelegget er vanntett, dersom vann kommer ned i gulvplankene forbi tetningsmidlet, kan det samhandle med strålevarmesystemet og ødelegge brettene lettere. Som bambusgulv er installert i et økende antall boliger i USA, blir de kombinert med andre typer systemer, for eksempel det energieffektive strålevarmesystemet. Boligeiere kan sette pause før du installerer strålevarme under et tregulv, men med de riktige forholdsregler og planlegging kan et bambusgulv være helt trygt når det brukes sammen med strålevarme.

Andre artikkelen

Slik legger du til Engineered Hardwood
Slik legger du fliser i et hus
Slik lagrer du Bellawood Retur
Hvordan lage Crown Molding Corner Blocks
Installere Keramisk Tile Overhead
Kran inspeksjon sjekkliste
Slik bruker du Baseboard Trim
Slik henter du en betongbord
Skjære- og poleringsverktøy for granitt
Hall Painting Ideas
DIY: Casement Windows
Fordeler ved innramming med 2x8 tømmer
Gjør det selv Stone Peis Mantle
Sammenlign kjøkkenskapsmerker
Slik bytter du trepanel
Hvordan lage en dørknap
Slik installerer du nye tregulv
Miter Saw Bruk
Ideer til å lage en Trailer Veranda
Slik isolerer du eksisterende slab