Hvordan velge en Bordsaw Blade

Hvordan velge en Bordsaw Blade 

1.

Klipp paneler og brett i lengderetningen med et rip blad. Dette bladet har et relativt lavt antall tenner, vanligvis 20 til 24 og noen ganger så mange som 30. Toppen av tennene er firkantet og gullene (hakk foran tannen) er dype. Et knivblad har en aggressiv krokvinkel, som er vinkelen mellom bladets spiss og en vertikal linje gjennom tennets laveste punkt. Disse tennene lener seg fremover, (eller har en positiv vinkel) så mye som 20 grader. Et knivblad vil kutte aggressivt, fjerne mye materiale, og la en grov finish på kuttoverflaten.

2.

Kryss over kornet med et blad utstyrt med flere tenner , vanligvis 60 til 80. En kryssblad har en mindre aggressiv krokvinkel, noe som gir en lavere strømningshastighet, flere kutt per sekund og en jevnere kappelinje. Toppen av hver tann er malt i en vinkel mot det horisontale, vekslende mellom en venstrehåndet og en høyrehendt skråning eller skråstilling mellom hver tann. Dette resulterer i mindre riving av trefibre og bidrar til en jevn kuttlinje. Det tekniske uttrykket for denne tanndesign er alternativ toppskråning (ATB).

3.

Alternativ mellom ripping og kryssoverføring ved hjelp av et kombinasjonsblad designet for begge typer kutt. Dette er et praktisk blad å forlate på en bordsag hvis du utfører en blanding mellom rip kutt og kryssnitt. En kombinasjonsblad vinner imidlertid ikke så fort som et dedikert ripblad, eller kuttes så jevnt som et dedikert kryssblad, men det sparer tid for å utføre hyppige bladendringer.

4. < / p>

Klipp melamin, laminat som benkeplater og kryssfiner med glatt kutt og minimal utjevning ved å bruke et spesialblad som kalles enten en kryssfiner eller et laminatblad. Disse bladene ligner kryssbladene, ved at de har et stort antall tenner som vanligvis starter på 80. De har også et alternativt toppskjøt design, men deres krokvinkel er konservativ, varierer mellom null og fem grader. De har også en mindre gullet som bidrar til å redusere chip-out.

5.

Kjøp tynne kjeveblad for å øke hastigheten på kutting og forlenge levetiden til bordsagemotoren. Tynne korkblader fjerner mindre materiale, kutter raskere og bruker mindre strøm enn en full kerf blad. De kutter også ned på dine såvannsoppsamlings- og avhendingskrav.

6.

Bruk ekstra penger ved å investere i god kvalitet y wolframkarbid tippede blader. Tungstenkarbidbladene varer mange ganger lengre enn stålbladene, legger mindre belastning på bordsagmotoren, og gir bedre kvalitetskutt --- og spare penger i det lange løp.

7.

Bruk et billig offerstålblad når du sparer tvilsomt tømmer som kan inneholde negler, skruer eller annet metallrull.

Når du velger riktig sagblad for jobben, har du først og fremst å definere hva slags arbeid bladet skal brukes til. Vil du bruke den til å rive brede brett i smale brett, kryssskjærebrett over kornet, eller en kombinasjon av begge? Skal du kutte kryssfinér eller melamin? Å svare på disse spørsmålene vil ta deg lang vei mot valg av riktig blad. Å ta vare på tekniske termer som skarv, krokvinkler, gulldyp og ekspansjonsspor, blir forvirrende først, men når du vet hva hvert begrep betyr, blir det enklere å velge riktig blad.

Andre artikkelen

Slik bytter du glasset i franske dører
Slik installerer du Accuride skuffesklier
DIY tre tak
Installere Keramisk Tile Overhead
Hva er polymerbetong?
Husets designkrav
Typer av sveiseflammer
Miter Saw Bruk
Hvordan legge vinyl gulv på sement
Hvordan lage en eksisterende belagt betonggulv
Typer av sirkelsager
Installere Engineered Oak Flooring
Solenergi og arkitektur
Slik bruker du en takvifte for husholdningsbruk
Hvordan behandle Bare Wood
Slik søker du Stucco Over Wood
Slik beskytter du metallverktøy
Slik installerer du et toalett i et hjørne
Hvordan erstatte Vinyl Siding med murstein eller stein
Slik legger du laminatgulv under dørjambs