Bambus Gulv og vann

Bambus Gulv og vann 

Bambus

Bambus er faktisk en woody type gress som vokser hovedsakelig i Sørøst-Asia. Flere forskjellige varianter finnes, og noen av dem vokser veldig fort, så fort som en fot om dagen i den korte vårsesongen. Dette gjør det mulig for bambus å fylle seg selv i løpet av omtrent fem år, og det er derfor det hilses som en fornybar trekilde. Bambus gulvproduksjon Bambusgulv er laget ved å ta bambus og bryte den fra hverandre til lange fibre - ikke så liten som de enkelte fibrene som brukes til å lage papir, men store nok til å opprettholde bambus utseende og tekstur. Disse brikkene kombineres deretter i et kar med vann og borsyre for å fjerne de fleste sukkerarter. Etter dette limes stripene sammen for å danne brettene som brukes til bambusgulv. Disse platene er naturlig vannavstøtende.

Vannvirkninger

Gulvene i seg selv er alltid beskyttet med tetningsmasse, noe som gjør bambuset enda mer vanntett, samtidig som det forhindrer skader som kan skyldes for eksempel å tømme tunge gjenstander på den. Vann som siver inn i gulvet fra andre steder eller stående vann på gulvet kan fortsatt være et problem. Dette vannet kan føre til at bambuset blir 'kopp' eller krøll oppover ved kantene, spesielt hvis det kombineres med varme.

Rengjøring

Bambusgulv skal rengjøres med vanlig vann. Selv om det kan være fristende å legge til en rengjøringsmiddel i bøtte, kan de fleste rengjøringsmidler faktisk strippe bort det vannbaserte tetningsmidlet på bambusgulvet, og ta det raskere bort. Varmt vann er en av de beste måtene å rengjøre bambus, med intermittent bruk av tregulv som er laget for å gi beskyttelse til platene.

Mugg

Mugg kan noen ganger bli tiltrukket av bambuset under de rette forholdene. Meldug er forårsaket av sporer som flyter gjennom luften til de finner en fuktig overflate med nok mørke til å vokse inn. Bambusgulv som er ordentlig forseglet, skal ikke ha problemer med mugg, men slitte bambusgulv i fuktige klima eller gulv som blir utsatt for under huset, kan være mottakelig. Bambusgulv er teknisk klassifisert som et tregulv, men det er veldig forskjellig fra de andre hardwoodene som er tilgjengelige i USA. Det pleier å være lettere, enklere å installere, tilgjengelig i et mye større utvalg av nyanser uten farging og er generelt mer vanntett enn ekte hardtre. Imidlertid er bambus ikke ugjennomtrengelig for vann, og modent bambus som har sluppet det meste av vannet, bør brukes for å unngå vridning.

Andre artikkelen

Slik legger du fliser i et hus
Hook u0026 Loop Sleeving
Slik installerer du PVC takfliser
Hvordan forsegler jeg Lap Siding?
Slik måler du radius for bøye plater
Gjør det-selv-innebygde skap
Bathroom Cabinetry Ideas
Statlige tilskudd til solinstallasjoner
The History of Cavity Wall Insulation
Instruksjoner for å bygge hagehyller
Slik Tile En Stå opp Dusj
Hvordan gjenopplive et klatretør
Hvordan beregne trappvinkler
Hvordan bygger jeg en kylling Hutch?
Hvordan erstatte ansiktet av et bad forfengelighet
Slik installerer du en tørketrommelventil
Slik jobber du trygt med asbest
Ideer til hjemmefravær
Slik installerer du og legger ut fliser
Slik pakker du Vinduet Trim