Slik fjerner du flis fra bademurer

Slik fjerner du flis fra bademurer 

1.

Dekke ethvert område ved siden av flislagt overflate med tungt byggepapir som er tappet ned med maskebåndet. Papiret samler ruskene som er forårsaket av fjerningsprosessen og beskytter tilstøtende flater mot eventuelle skader forårsaket av flygende fliser.

2.

Strip den flislagte overflaten bare av eventuelle inventar eller stikkontakt deksler for å avsløre alle fliser kanter innenfor fjerning delen. Skru av dekslene eller armaturene, og sett dem til side for senere bruk eller bortskaffelse.

3.

Fjern eventuell lokking som sitter langs de flislagte overflatekantene mot eventuelle vanlige områder som f.eks. som vasker, badekar eller dusjkabinetter. Bruk kanten av en kittkniv til å kutte gjennom perlene av caulking til overflaten under og deretter ta hjørnet av kniven og dra den under forseglingen for å løsne den mens du trekker den bort i strimler

4. Legg et karbidblad på et roterende verktøy. Slå på verktøyet og bruk bladet for å fjerne fugemasse mellom de enkelte fliser. Skyv bladet over fugemasse linjer, skjær gjennom fugemasse i tinsettmørtelen som sikrer flisene på plass. Fortsett til du har fjernet all fugemasse.

5.

Bruk en sperre for å fjerne flisene ved å pusse dem fra mørtel. Plasser flaten på stangen under en flisekant og legg fast trykk for å løfte flisen fra veggen. Skyv sperren langs overflaten av veggen mens du trykker på baksiden av flisen for å tvinge den fra mørtelaget. Pass på at du ikke går gjennom mørtlen i selve veggen.

6.

Bryt mørtelet fra veggen ved hjelp av en hammerboring med tømmerblad. Bryt mørtelet i lett håndterbare deler med boret og trekk deretter fra undergrunnen. Mens dette fjerner det meste av mørtelet, blir det biter og rester igjen. Dette er hvor skaden på undergrunnen er mest sannsynlig, så vær forsiktig så du ikke skal meisle inn i veggen.

7.

Fjern det siste av mørtelet med en orbital sander. Sand ned mørtelen til du når den røde undergrunnen under.

Tips og advarsler

 • Vernebriller, ansiktsmaske og arbeidshansker er nødvendige under all fjerning trinn for beskyttelse mot støv og rusk.
 • Fjerning av fliser fra en hvilken som helst vegg kan være en rotete, ødeleggende prosess, og muligens forlater veggene dine verre for slitasje og trenger reparasjon. Denne muligheten øker med bad, på grunn av trinnene tatt under flisinstallasjon for å beskytte undergrunnen mot vannskader. Heldigvis er det en måte å fjerne flisen på, og la mye av overflaten være uskadd. Det er tidkrevende, og krever at bestemte verktøy skal brukes. Den ekstra tiden som tas under fjerning, kan imidlertid mer enn opprettes med behovet for mindre undergrunnsforberedelse når gjenvinning av flislagt overflate med nytt materiale.

  Andre artikkelen

  Behandlet Wood u0026 Skin Hives
  Slik installerer du jernskinner på utsiden av sementstrinn
  Slik bestemmer du ventilens fjærhøyde
  Hjemstillatelse Prosjekter
  Handicapped Krav til Toaletter
  Wood Siding Ideas
  Hvordan lage en betong skorstein cap
  Hvordan justere Folding Closet Dører
  Hvordan bygge en truss
  DIY Garage Design
  Vinterisoleringstips for eldre hjem
  Slik Keramisk Tile En Trapp
  Bruke Tørrveggverktøy for å gjøre klapbørstelofter
  Bygg en skorstein for en vedovn
  Slik installerer du glassfiberstøping
  Hvordan velge den beste type tre gulv
  Baderomforbedringsideer
  DIY Bambus Gulv Installasjon
  Hvordan jobber solpaneler om natten?
  Hvordan kutte duct arbeid med en Sabersag