Hvordan bygge en tre skuff

Hvordan bygge en tre skuff 

1.

Bestem målingene for skuffen. Mål høyde, bredde og dybde på åpningen og plass til skuffen i skapet eller annet møbelstykke som det passer inn i. Disse målingene brukes til å beregne lengdene på delene av komponentene.

2.

Klipp brikkene som trengs for skuffen. Klipp et stykke 1/4-tommers kryssfiner til bredden og dybden på skuffen; Dette vil fungere som skuffens bunn. Klipp to stykker av 1-tommers furu til en størrelse 1 tommer kortere enn skuffens dybde; Disse vil fungere som sidene. Klipp for- og bakstykkene ut av 1-tommers furu i samme lengde som skuffens bredde. Skru av platene kutt for framsiden, baksiden og sidene til ønsket høyde på skuffen.

3.

Klipp en rabbet - et spor for å motta et annet bord - inn i Endene på forsiden og bakstykkene. Sett kutthøyden på bordssagen til 3/4 tommer og sett gjerdet 3/4 tommer fra bladet. Hold skuffens bakplate oppreist og flytte enden av brettet gjennom saga. Kutt begge endene på front- og bakbrettene på denne måten. Senk bordsagbladet til 1/2 tomme og kjør endene på forsiden og tilbake gjennom saga. Denne andre kuttet skal koble til første kutt, fjerne et stykke tre for å lage et hakk hvor siden skal koble.

4. Legg på tre lim til leddene og passe sidene til fronten. Hold bunnen av forsiden og sidene flush. Spik gjennom siden inntil forsiden med 2-tommers etterbehandling negler på mellom 3 cm fra hverandre. Gjenta prosessen som festes baksiden til sidene. Limet skal tørke.

5.

Vri skufferammen over og påfør kryssfinerskuffens bunn. Påfør limet til hele bunnen av rammen og trykk på kryssfiner skuffens bunn på plass , og hold den på linje med rammen. Spik bunnen på plass med 1-tommers etterbehandlingspik fordelt på hver 3 tommer. La limet tørke.

6. Legg til maskinvare som f.eks. skuffen trekker eller håndterer for å fullføre prosjektet.

Tips og advarsler

 • Trearbeidere med tilgang til en planlegger kan tynne sidestykkene til en lettere skuff. De vil også trenge å endre dimensjonene på rapskiver for å imøtekomme de tynnere skuffens sider.
 • Legg til skuffens front - et ferdig stykke tre eller finér - til forkanten av skufframmen for en mer ferdig utseende.
 • Skuffer, plastplater eller andre glatte overflater er noen ganger plassert på bunnen av tegningen for å gjøre glidende tegnet åpent og lukket lettere.
 • Skuffefly eller løpere som allerede er installert i skapet, kan påvirke skuffens dimensjoner. Hvis en hvilken som helst type skuffmaskinvare brukes, inkluderer størrelsen på maskinvaren i beregninger av skuffstørrelsen.
 • Mange trebearbeidingsprosjekter krever bygging av tre skuffer, noe som krever trefaglig ferdigheter og noen spesialiserte verktøy. Bygherrer uten tilgang til en bordsag kan bygge en tre skuff, men den vil stole på enkle støtfuger som er svakere enn den mer presise rabbet-leddet.

  Andre artikkelen

  Slik installerer du en Slatwall
  DIY: Casement Windows
  Hvordan å glasere hvite kjøkkenskap
  Bygg en skorstein for en vedovn
  Slik fjerner du vinylfliser fra tregulv
  Hvordan identifisere Asbest Ceiling Tiles
  Typer Band Saw Blades
  Hvordan gjenopplive et klatretør
  Konstruksjonsverktøy
  Husholdnings måleverktøy
  Ny Konstruksjon Rengjøring Sjekkliste
  Slik Refinish Fiberglass Church Baptisteries
  Barn Building Ideas
  Hvordan Lim Tile
  Slik legger du til Engineered Hardwood
  Hvordan beregne hvor mye et fotovoltaisk system produserer
  DIY Refacing Keramisk Tile
  Greenhouse Living
  Slik installerer du teppeblokker
  Hvordan bygge fliser badekar