Fakta om isolasjon

Fakta om isolasjon 

Grunner til å isolere

Isolere et hjem gir flere fordeler. Den primære fordelen er besparelser på kostnaden for oppvarming og kjøling av hjemmet. Opptil 70 prosent av energien som brukes i et gjennomsnittlig amerikansk hjem går mot oppvarming og avkjøling, og økt isolasjon reduserer denne utgiften. En annen fordel er fuktighetskontroll, da riktig isolasjon kan redusere kondens som ellers ville oppstå i innvendige rom i hjemmet. Isolasjon kan også brukes som en form for lydisolering, da isolasjonens tette natur bidrar til å dempe lydene i hjemmet. Isolasjon er ikke brennbart, men ikke helt brannfast, og reduserer dermed hastigheten som en brann i hjemmet kan spre seg.

Typer isolasjon

Flere typer isolasjon er tilgjengelige, og hver har en bestemt bruk. Isolasjonsruller kan lett installeres av villaeieren, og er laget av enten glassfiber eller mineralull. Små hull i hjemmet kan lett forsegles av villaeieren ved hjelp av caulk. Imidlertid må andre former for isolasjon bli installert av en lisensiert entreprenør. For eksempel er sprøyteskumisolasjon faktisk blåst inn i hjemmet gjennom en vakuumslange. På samme måte kan reflekterende foliebarrierer festes under et hjems taksystem for å gi ytterligere beskyttelse mot utetemperaturer.

Effektivitet

Effektiviteten til isolasjonen måles vanligvis ved sin 'R-verdi'. R-verdien isolasjon er mer et mål på isolasjonens installerte vekt pr. kvadratfot, og ikke nødvendigvis en streng måling av isolasjonens tykkelse. Jo større R-verdien av isolasjonen er, desto større beskyttelse gir den, og jo dyrere Det er sannsynlig at USAs Department of Energy tilbyr R-verdi kalkulatorer som hjelper deg med å bestemme riktig R-verdi for ditt hjem.

Hvor å isolere

Isolasjon for energieffektivitet er vanligvis utført hvor som helst Eksteriør av hjemmet møter interiøret. For eksempel er de fleste lofter isolert, og glassfiberisolering kan enkelt legges til på loftet av villaeieren. Blåst isolasjon er mest effektiv på innsiden av yttervegger, da det er ca. n legges også fra et loft, hvor det fylles inn mellomrom rundt rør og ledninger uten vanskeligheter. Ekstra steder å isolere, som kan variere hjemmefra, inkluderer under gjennomsøkingsrom, inne i en vedlagt garasje eller i kjelleren. Isolasjon for lydisoleringsformål må i tillegg kunne installeres innenfor husets indre vegger.

Sikkerhetsproblemer

Moderne glassfiberisolering er ikke kreftfremkallende. Likevel kan det forårsake hudirritasjon. Langermet klær og pustebeskyttelse anbefales for gjør-det-selv-entusiaster. Isolasjon bør ikke settes i kontakt med varmeproduserende gjenstander som komfyrrør, da det kan skape en brannrisiko. En strålingsbarriere skal ikke komme i kontakt med ledninger som det kan føre til elektrisitet. I tillegg kan mugg vokse på isolasjon som er utsatt for for mye fuktighet. Av alle disse grunner anbefales profesjonell installasjon generelt. Isolere et hjem kan redusere oppvarming og kjøling kostnader, som ofte er den største energien utgiftene et hus eies. Tallrike isolasjonsformer er tilgjengelige, og hver har et bestemt formål. Noen kan installeres av villaeieren, mens andre krever profesjonell installasjon. Imidlertid vil alle typer isolasjon redusere energikostnadene, og de fleste vil også redusere fuktighetsinfiltrasjon, eller gi ytterligere fordeler som lydisolering eller økt brannmotstand.

Andre artikkelen

Rørrensningsverktøy
Tips om flislegging benkeplater
Bulldog Front End Loader Information
Slik forbedrer du skorsteinsutkast
Tak isolasjonstips
Slik installerer du tregulv med negler eller stifter
Ideer til en bakgårdsdekk
Polert Betong Gulv Ulemper
Kjeller Oppbevaringsrom Ideer
Slik fjerner du konstruksjonslim
Hvordan lage et betonggulv
CCD-støvfjerning
Rimelig Baderom Renovering Ideer
Slik installerer du Utendørs Patio Tile
Hardtegulv Vs. laminat
Betongformel
Slik installerer du innfelt belysning nede
Slik fjerner du et veggpanelbad
Slik installerer du Hardie 4 'x8' Stucco Board Sheets
Slik får du leder for forbedringsprosjekter