Typer av takfelt

Typer av takfelt  Takfilt, også kjent som underlag, er et materiale som gir beskyttelse mot elementene, som fungerer som en fuktighetsbarriere mot vær gjennomtrengende topplaget av helvetesild. På en gang ble underlag installert som et midlertidig lag for å beskytte taket til det var ferdig, men har siden blitt en viktig del av det samlede taksystemet. Hvilken av de tre grunnleggende typer underlag som skal brukes, er basert på tre forhold: hvor bratt taket på taket er; hvor godt takfiltet oppfyller regionens brannkoder og lokale bygningsregler.

Type 15

Dette er en asfaltfiltrert organisk sammensetning som oftest brukes med asfalt helvetesild. Type 15 får navnet sitt fra vektvekt på opptil 15 lbs. per kvadrat tommer. Enlags applikasjon består av en 2-tommers overlapping mellom ark, mens et dobbeltlag har en 19-tommers overlapping som består av to virkelige lag. National Roofing Contractors Association anbefaler bruk av enkeltapplikasjonen for tak som faller 18 grader eller mer. Tak med mindre enn 14 grader skal bruke et dobbeltlag fordi mindre skrånende betyr akkumulert fuktighet har en sjanse til å sitte lenger.

Type 30

As navnet antyder, dette er et mer robust materiale, håndteringsvekt på opptil 30 lbs. per kvadrat tommer. Det er også laget av organiske forbindelser mettet i asfalt. Type 30 brukes når en tyngre singel påføres et tak som forventes å ha en lengre levetid th en med lysere shingles. Organisk underlag som type 15 og 30 har høyere vindmotstand, er mer rivningsfast og kan installeres i kaldere temperaturer enn syntetiske felter.

Syntetisk

Syntetiske felter er produsert av glassfiber. De er lette, vannavstøtende og mindre sannsynlig å rynke når de blir utsatt for sol over en lengre tid. Dette er avgjørende når det er en forsinkelse å installere helvetesild, da rynker påvirker riktig installasjon. Syntetikk er også lettere å jobbe med og er mindre glatt når det er vått, selv når det gikk. Til tross for disse ønskelige egenskaper har de imidlertid visse ulemper. Mange syntetiske felter oppfyller ikke byggekodekravene, og bruk av dem kan føre til at garantien for enkelte takbelegg blir ugyldig. NRCA anbefaler å sjekke med produsenter for å få en komplett vurdering av kodens overensstemmelse når de arbeider med syntetisk takfilt.

Andre artikkelen

Gamle Typer Asbest Siding
Slik installerer du en kobberplate, bakplaten i et kjøkken
Slik installerer Vinyl Gulv Over Betong
Hvilke verktøy er nødvendig for å installere en konstruert tregulv?
Hvordan erstatte ett stykke sidespor på et hus
Grants å fikse opp historiske hjem
Hvordan installerer jeg en takvifte i et 1850-talls gårdshus?
Hvordan male hjemmeutvendig
Hvordan klargjøre Trim Molding
Teppegulv ulemper
Kitchen Island Bar Ideas
Slik installerer du husholdningenes teppe
Deler av en trappelegging
Slik fjerner du maskinvare
Hvordan Lim Plexiglas eller Lexan Med 3M
Verktøy for rivningsarbeid
Hjemmelaget vannkraft
Slik forsegler en fliser dusj i hjørnene
Attic Stair Installasjon over joists
IBC Midlertidige bygningskrav