Slik installerer du Wicanders Cork Flooring

Slik installerer du Wicanders Cork Flooring 

1.

Fjern grunnplaten, hvis det er aktuelt, rundt omkretsen av rommet der korkgulv skal installeres.

2.

Rengjør undergulvflaten før du starter gulvinstallasjonen for å fjerne eventuelle ufullkommenheter, støv eller rusk.

3.

Dekke undergulvområdet med et lag av polyetylenfilm som fuktighetsbarriere for korkgulv. Lap arkene minst 6 til 8 tommer ved kantene og bruk vinyl tape for å holde den på plass der det trengs. Påfør to lag med polyetylenfilm hvis korkgulvene påføres over en betongplate.

4.

Plasser den første raden av gulvplankene løst langs startveggen, og la plankene frakoblet. Plasser plankene med tungen mot veggen.

5. Legg til endene på første rad korkgulvbrikker ved å holde hvert koblingsstykke i en 20- til 30-graders vinkel, press endene sammen og skyv planken nedover flat for å klemme sammen skjøtene sammen. Plasser 1/2-tommers mellomrom mellom gulvplankene og veggen på slutten av den første planken og langs sidene av hver plank som den er installert. Bruk en hammer mot en tappende blokk for å stramme leddene, om nødvendig. Fullfør den første raden av gulvplanker på denne måten.

6. Marker en full lengde av gulvplank i midten og bruk en håndfirkant for å forlenge linjen over baksiden av delen. Klipp planken på midtlinjen og bruk halvlengden som startstykke for den andre raden av gulv. Dette vil kompensere endeskjøtene i den andre raden fra de i første rad for å maksimere styrken på gulvinstallasjonen. Som regel bør alle endefuger i tilstøtende rader være forskyvnet minst 12 til 16 tommer.

7. Sett inn kuttet gulv, plasser 1/2-tommers mellomrom mellom kuttenden og startveggen. Fest brikken til den første raden av gulv ved å holde planken i en 20- til 30 graders vinkel, passe sidesporet over tungesiden og trykk rett ned for å låse brikkene sammen. Bruk en tappeblokk for å stramme leddet etter behov.

8. Plasser slutten av neste lengdeplank av korkgulv mot slutten av startstykket og trykk ned å bli med i brikkene. Deretter bruker du en tappeblokk mot ytterkanten for å lukke skjøten langs den første raden av gulvplanker. Gjenta denne prosessen for å fullføre den andre raden av gulv.

Gjenta denne prosessen med hver ny rad for å fullføre gulvområdet, snapper sammen endene og sideleddene sammen og tapper til hold dem tett. Fortsett å plassere 1/2-tommers avstandsstykker etter behov i alle perimeter-romveggene.

10.

Kutt bredden på den siste raden av gulvplanker med en bordsag hvis en full bredde raden passer ikke, noe som sikrer at du holder en 1/2-tommers mellomrom mellom gulv og veggen. Bruk en trekkstang for å stramme skjøten i den endelige raden etter behov.

11.

Bytt bordplaten om nødvendig, og sørg for å opprettholde minimum 1/8-tommers klaring mellom gulvflaten og bunnen av grunnplankene for å tillate gulvets naturlige ekspansjonsbevegelse.

Tips og advarsler

 • Bruk en sirkelsag eller puslesag for å gjøre alle kryssskår av gulv på undersiden for å forhindre overflischipping.
 • Wicanders korkgulvsystemer bør ikke installeres i badstuer, bad eller annet område som er utsatt for vedvarende fuktighet.
 • Wicanders korkgulv er et attraktivt designalternativ til fliser, tepper eller tradisjonelle tregulv. Gulvene låses og blir referert til som et 'flytende' gulv fordi det ikke er festet til undergulvflaten. Et Wicanders korkgulvsystem er enkelt å installere, tilbyr lav vedlikehold og holdbarhet, og kan legge til skjønnhet og stil til ethvert hjem.

  Andre artikkelen

  DIY: Baderomsmaling
  Hvilken farge grout skal jeg bruke med Carrara Tile Floors på badet?
  Slik konverterer AutoCAD 2008 til AutoCAD 2004
  Slik installerer du Sheetrock riktig
  Legge Keramisk Tile
  Typer av tilpassede bad Ideas
  Hva slags dekk gir verdi til ditt hjem?
  Ny Konstruksjon Rengjøring Sjekkliste
  Hvordan erstatte Vinyl Siding med murstein eller stein
  Hvordan beregne trappvinkler
  Travertin Vs. Granitt benkeplater
  Slik fjerner du keramisk flislegging fra et sementgulv
  Betong Patio Alternativer
  Det beste lyset å sette i et suspendert tak
  Slik installerer du en laminatgulvtrapp
  Wet Saw Instruksjoner
  Typer av grønne hjem
  Hvordan bruke konstruksjonslim
  Bruke Tørrveggverktøy for å gjøre klapbørstelofter
  Hvordan kutte Clay Roof Tiles