Slik bruker du granittfliser til benkeplater

Slik bruker du granittfliser til benkeplater 

1.

Bestem flisoppsettet for benkeplaten og ordne fliser slik at så mange fulle fliser kan brukes som mulig. Mål platen overflaten og kjøp de nødvendige fliser for fullstendig dekning, og legg til 15 prosent mer for å håndtere tap på grunn av kuttebehov.

2.

Slå av vann som fører til vasker plassert i benken. Bruk avstengningsventilene plassert under vasken for å stenge vannstrømmen. Slå på kraner helt etter avstengning for å fjerne vann som fortsatt er i rørene.

3.

Fjern eventuelle klemmer som holder vasken til benken. Plasser en bøtte under rørene under vasken og skru deretter av slanger som leverer vannet til vasken, skru av dem med en justerbar skiftenøkkel. Fjern også avløpsrøret. Strip caulking rundt kantene av vasken ved hjelp av en kittkniv for å kutte gjennom kalsematerialet og for å undertrykke perlene av caulk, trekke den fra benkeflaten. Løft vasken fra hullet i benkeplaten og legg den til side.

4.

Vask benken grundig med husholdningsrenser og skrubbe. Skyll overflaten godt og fjern eventuell rengjøringsrester.

5.

Roughne overflaten av benkeplaten med 120 grit sandpapir. Skrape hele overflaten på benken slik at mørtelene holder seg bedre når de plasseres. Tørk platen ren med en fuktig klut for å fjerne slipingsresten.

6. Bland blandet tynn mørtel i en stor bøtte med en elektrisk borer som inneholder en padlebit. Legg til nok vann for å lage en mørtel med konsistensen av peanøttsmør. Spred morten på benkeplaten ved hjelp av det flate bladet av en hakkede trowel. Vip trowelen i en 45 graders vinkel og gå over mørtelen med tynnkantet av trowel for å lage en rekke rygger i mørtel.

7.

Monter granittfliser på mørtel. Monter fliser som begynner på baksiden av benken langs kanten. Plasser dem i en rett linje, støt flisene tett sammen. Overhang kantene på flisene på deler av benken som vil ha kantkanten. Gjør overlappingen stor nok til å dekke dybden av kantplatene. Klipp delte fliser når det trengs, ved hjelp av en diamantflis sag leid fra en boligforbedringsbutikk eller utstyrsutleiebutikk. Merk kuttelinjen på flisen med en stripe av maskebånd, legg flisen på sagplattformen og med linjen justert med bladet og flytt deretter flisen mot løpeskiven for å utføre kuttet.

8. Legg flisens kantbrikker på sidene av benken, spred morten og monter flisene slik at de støter mot de overhengende toppflisene. Juster leddene til kantflisene til de øverste fliser for ensartethet. Plasser maskeringsbånd over toppene på sideflisene for å holde dem på plass som mørtel settes. Vent natten over for mørtelen å sette under tiden, og fjern deretter maskeringsbåndet.

9.

Fuk de små leddene mellom flisene med usandret fugemasse. Bland fugemassen til konsistensen av peanøttsmør og spre seg over kantene av flisene i leddene ved hjelp av en fugemasse. Ikke fest noen ledd i nærheten av synkehull. Tørk overflaten av flisene innen 15 minutter etter at fugemassen er festet for å forhindre at fugemassen herdes på flisens overflate. Bruk en fuktig svamp til med flisene. Tillat fugemasse å sette i 30 minutter i leddene og tørk deretter overflaten av flisene en gang med en lofri klut for å fjerne fugemasse. Tillat fugemasse til å tørke helt i henhold til produsentens anbefalte tid.

10.

Sett vasken tilbake i benken og koble til rørene igjen.

11.

Påfør en perle av caulking rundt kantene på vasken hvor den møter den flislagte overflaten for å lage en vanntett søm.

12. med fliser og fugemasse for å beskytte fugemasse fra flekker og fuktighet. La tetningsmassen tørke i 48 timer før du bruker benken.

Tips og advarsler

 • Poler kantene på fliser som vil bli synlige når de er plassert på benkeplate med steinpolermaskin før du legger fliser.
 • En tradisjonell benkeplate består av tre innpakket i en tynn finér av laminat. Disse benkeplater er sterke og slitesterke, men når det er på tide å ombygge et rom, kan en endring i utseendet på kontoret gjøre stor forskjell. Å bruke granittfliser til benken din betyr at du kan få det nye utseendet av stein uten å måtte strippe vekk og erstatte den eksisterende benken. Granittfliser er enda mer holdbare enn laminat, og med riktig vedlikehold kan vare i flere tiår. Flisene er plassert over benken mye som de ville være på en hvilken som helst annen overflate, med den primære forskjellen å være de forholdsregler som er tatt for å håndtere eventuelle vasker som kan installeres i benken du legger på.

  Andre artikkelen

  Hvordan Bytte Rekkverk på Cement Trapper
  Slik installerer du metalldører
  Hvordan bruke Shims
  Slik installerer du fliser ved hjelp av verktøy
  Slik oppdaterer du Moen Bath u0026 Shower Fixtures
  Hall Painting Ideas
  Gjør det selv kabinett Refacing ved hjelp av støping
  Slik legger du til en vindusplass til et hus
  Typer av tre kjøkkenskap
  Deler av en trappelegging
  Hvordan finne baderomsoppbevaring
  Bygg en Pre-Slope Dusjpanel
  Elektriske kuttverktøy
  Hvordan Kutte Miner i Crown Molding
  Laminatgulv og tunge pianoer
  Hvordan å refinfinere tre sidespor
  Billige gulvverktøy
  Slik lagrer du Bellawood Retur
  Innfelt belysningsideer
  Slik installerer du en 3 Piece Tub Surround