Granitt flis vs. Slab

Granitt flis vs. Slab 

Granittoversikt

Granitt er et natursteinmateriale laget av kvarts, silika, feldspar og glimmer. En klumpete stein, den var dannet av smeltet lava, som avkjølt og herdet i jorden. Granitt er tilgjengelig i flere farger, tettheter, tykkelser og størrelser.

Gruset i store blokker fra jorden, blir blokkene sendt over hele verden til bruk i hjemmet og i næringslivet. Disse blokkene blir ofte kuttet i plater 10 meter lange og 1 1/4 tommer tykk. Retur og mindre materialstykker er kuttet i 3/8 tommer tykke granittfliser.

Granittplater

Granittplater er store, faste stener av stein. Skåret fra en blokk trukket fra steinbrudd, kan granittplater være så store som 8 av 10 fot. Disse større platene er typisk 1 1/4 tommer tykke, men mindre platene, som brukes til forfengelighetstopper, er tilgjengelige i 3/4-tommers tykkelser. Granittplater kan poleres, hones eller flamme, ferdig på alle kanter og kan inneholde utskæringer for undermontering av vasker. Siden granittplater er tunge, er riktig vedlikehold under transport og installasjon avgjørende.

Granittfliser

Nesten alle granittene som er tilgjengelige i flis, er også tilgjengelige i flisform. Granittfliser er typisk laget av mindre, gjenværende stykker blokker som brukes til plater og andre store jobber. En granittflis er typisk 12 til 12 og 3/8 tommer tykk, selv om dimensjonering er nominell og flisene kan variere litt i størrelse fra stykke til stykke. Granittfliser er mye lettere og billigere enn granittplater, noe som gjør dem egnet for alle områder av hjemmet.

Granittplater Kostnad og installasjon

Granittplater brukes mest på kjøkkenet benkeplater, selv om de finnes og brukes i andre områder. Siden granittplaten er så tung, brukes plater som brukes på dusjvegger eller et gulv for groutfritt utseende, støtte fra under.

Granittplater kan være dyre, alt fra $35 til $400, en kvadratmeter for Materialet er kun i juni 2010. Siden en plate er så tung og lett skadet under transport, vil de fleste fabrikanter også installere steinen de selger.

Granittfliser Kostnad og installasjon

Granittfliser kan brukes hvor som helst i hjemmet , fra gulv til vegger til tellere. Siden flisene er mye lettere enn plater, trenger ikke undergulvene å være så sterkt forsterket for å holde vekten.

Granittpliser har grout linjer, uansett hvor de er installert, noe som kan forringe utseendet på en installasjon. Granittfliser er mye billigere enn plater, de fleste gjennomsnittlige ca $15 en kvadratmeter for materiale fra juni 2010. Granittfliser kan installeres av huseiere, eller andre amatørinstallatører, hvis de tar riktig vare. Granitt brukes ofte i boligbyggingsprosjekter. Det kan også være dyrt, tungt og kreve profesjonell installasjon, avhengig av hvilken type stein som er installert. Hvis du vurderer granitt for et område av ditt hjem, kan du oppdage at granittfliser eller granittplater fungerer bedre i ett eller annet område. For å hjelpe deg med å gjøre valget, er det viktig å vite forskjellene mellom materialene.

Andre artikkelen

Fluorescerende lyspærer Fakta
Typer Paint Mixers
Ideer for en to-bil garasje
Slik fjerner du grout fra skiferfliser
Slik fjerner du en badekranhåndtak
Hvordan identifisere Asbest Ceiling Tiles
Slik legger du travertinfliser
Hvordan bruke fliser
Slik legger du til en vindusplass til et hus
Hvordan legge travertin gulvfliser
Ny Konstruksjon Rengjøring Sjekkliste
Baderomsdynamiske farger
Typer av lettvektige badekar
Ideer for kjøkkenet bor
Hvordan Lim Plexiglas eller Lexan Med 3M
Ideer for utendørs hjemme tillegg
Slik bokser du et vindu
Slik kobler du en Shop Vac til en Miter Saw
Hva er polymerbetong?
Hvordan å ramme en vegg med en dør jamb