Faktisk vs Nominell i Framing Timber

Faktisk vs Nominell i Framing Timber 

Tømmerstandarder

Tømmerindustrien har et grovt sett med retningslinjer for gradering av tømmer. Blant disse er minimum for størrelsen. I motsetning til ekstruderte produkter, som komposittdekk, blir tømmer kuttet fra en levende kilde, og en rekke faktorer gjør det umulig å garantere størrelsen på et trimmet og tørket stykke tømmer. Minimumene sikrer at en byggherre har den rette bærende styrke for innramming av medlemmer som kreves av byggekoder.

Fresing

De fleste brettene starter litt større enn deres 'nominelle' eller navngitte størrelser. Et stykke grovt malet 2-til-4 tømmer er faktisk 2 tommer tykt og 4 tommer bredt. Alle fire kantene på brettet er så flatt til å glatte ut de grove kuttene til motorsagen for enklere håndtering. Dette fjerner ca. 7/16 av bredden og tykkelsen fra et vanlig brett.

Tørking

Grønt tømmer er tungt, vanskelig å kutte og har en tendens til å dreie, vri og spenne. Kommersielle tømmerfirmaer legger grønt tømmer i spesielle, oppvarmede tørkeskur hvor de presses og veies for å opprettholde sin form. Denne tørkeprosessen tar ytterligere 1/16 fra tykkelsen og bredden av tømmeret, og etterlater det u0026 # xBD; tommers smalere og tynnere enn den startet. For '1-by timber' er denne forskjellen bare u0026 # xBC; tommer i tykkelse, slik at den er en standard u0026 # xBE; tommer tykk.

Standardstørrelser

Rammer som er større enn 1-ved, blir vanligvis kuttet i intervaller på 2 tommer, hvor bredde og tykkelse er opptatt. To-by timber kommer vanligvis i 2-by-4, 2-by-6, 2-by-8, og så videre opp til 2-ved-12. Bredere stykker kan bestilles, men er ikke vanlige. Tykkelser varierer fra 2 tommer til 6 tommer. Disse platene er vanligvis kuttet i 2-fots intervaller når det gjelder lengde. Vanlige størrelser starter ved 8 fot og varierer så høyt som 20 fot.

Arbeider med nominell tømmer

Justering av trebearbeiding planer for å imøtekomme nominell tømmerstørrelser er enkel, når du vet tre enkle regler. Den faktiske tykkelsen på tømmer 2 tommer tykk og tykkere vil være u0026 # xBD; tynnere enn den oppnådde tykkelsen. Den faktiske tykkelsen på 1-timers tømmer er u0026 # xBE; inches. Bredden på alle dimensjonale tømmer blir u0026 # xBD; tommers smalere enn den navngitte bredden. Du finner små variasjoner, opptil 1/16 tommer. Det er best å sjekke om små variasjoner gjør en forskjell i prosjektet. På grunn av bekostning av å få hardtre, er alt innrammet tømmer i moderne bruk kuttet av myke trær, hovedsakelig fra furu- og granfamiliene, ofte referert til som hvitt tre. For nybegynnere kan størrelsesnavnene på dimensjonal eller innramming, tømmer være forvirrende. Mens skiltet på tømmerbøssen sier 2-for-4, er noen få sekunder med et målebånd nok til å oppdage at dette ikke er akkurat sannheten. Det er to hovedfaktorer som bidrar til denne uoverensstemmelsen: Fresing av treet for en ferdig overflate og tørking.

Andre artikkelen

Utskiftningsalternativer for tak for produserte hjem
Betong og hjemme reparasjon
Hvordan bygge et suspendert tak
Hvordan konvertere en dresser til et bad forfengelighet
Slik installerer du en inntrekkbar skjerm
Typer av Wood Trim u0026 amp; støping
Hvordan bygger jeg en vedlagt carport fra en blokkbygning?
Slik isolerer du en plate
Baderom Remodel Design Ideas
Hvordan lage en loft konvertering
Kitchen Island Bar Ideas
Texas Septic System Regulations
Verktøy for rivningsarbeid
Ontario Government Renovation Grants
Hvordan å pusse betong cinderblock vegger
Bruker til en dørkvern
Slik kjører du en flisesag
Slik borer du betong
Innovative Byggverktøy
Hvordan legge til hyller til et skap