Bambus Vs. Hard Wood

Bambus Vs. Hard Wood 

Bambus

Bambus er egentlig ikke en hardved: Det er en type gress som vokser i Asia, og som andre typer gress er den hul i innsiden og vokser raskt, raskt nok til å forny seg flere år etter å ha blitt høstet . Fibrene i bambus blir tatt fra hverandre og går gjennom en kjemisk prosess for å fjerne deres sukkerforbindelser, og limes sammen igjen i forskjellige former.

Hardwood

Hardwood er hentet fra virkelige trær som dyrkes i lunder for høsting . De er kuttet i tømmer av bestemte størrelser og deretter behandlet for å hjelpe dem med å opprettholde sin form og tekstur. Eik, lønn, teak, aske og mahogny er bare noen av skogene som brukes til gulv. Det er vanligvis forskjellig mellom det mykere ytre treet på treet og det hårdere kjernen på innsiden av treet.

Holdbarhet

Bambusgulv er vanligvis mykere enn tregulv, og har en tendens til å tynne lettere, spesielt karbonisert versjoner som har mørkere farger. Unntaket er vevd bambus, som har en høyere hardhetsgrad tilsvarende de fleste hardtre. Innenfor det naturlige treområdet er det også en stor variasjon - med mahogny, kirsebær og mesquite som det vanskeligste; hvit eik og lønn som noen av de mykeste.

Materialalternativer

Bambus er tilgjengelig i mange forskjellige former. Den kan grupperes sammen med vertikale fibre for å gi mer styrke, eller horisontale fibre for å skape billigere, mer jevne plater. Den er tilgjengelig i mange forskjellige nyanser takket være karbonisering, og kan veves for å skape forskjellige mønstre. Hardwood kan være flekket med forskjellige typer flekker, men det samme antall alternativer er ikke tilgjengelig for naturskog.

Installasjon

Bambus koster vanligvis $2 til $3 mindre per kvadratmeter enn andre hardtre. Fordi bambus er produsert for å være gulvfiber av fiber, er det ofte lettere å installere og tar mindre tid enn hardvedplanker. Installatører kan kreve mer for jobber som involverer ekte tre enn de som involverer bambus. Bambus har en tendens til å komme forseglet fra produsenten, mens hardtre kan bli farget når de er installert. Disse dager, mange villaeiere installere tregulv gjør det vanskelige valget mellom bambus og hardved. Bambusgulv er et nyere materiale med miljøvennlige kvaliteter, mens hardtre er det tradisjonelle alternativet tilgjengelig med mange treslag. Vanligvis har bambus et renere, mykere utseende, mens hardtre har en tendens til å være varmere i naturen og har mer merkbare knuter og feil.

Andre artikkelen

Hvordan tegne en garasje
Slik legger du travertinfliser
Slik installerer du Stone Tile Backsplash
Slik Gel Stain en glassfiber dør
Hvordan forberede seg på betongfarging
Instruksjoner for lasernivå
Veibeskrivelse til å bygge en frokostkrok
Installere en peisblåsere
Kostnaden av betong vs marmor benkeplater
Over Ground Deck Ideas
Slik legger du laminatgulv
Kjeller Remodel sjekkliste
Slik fjerner du gammel maskinvare
Slik installerer du strålende gulvvarme i et gammelt hjem
Hvordan bygge en flislagt dusjkabinett
Hvordan kutte taket for å installere en trebrenner
Hvordan kjøpe en kommode
DIY Dørstøping
Hvordan å pusse betong cinderblock vegger
Hvordan klippe treforming til et tak