Typer energibesparende lyspærer

Typer energibesparende lyspærer  Lyspærer er en av de vanligste enhetene som bruker strøm i et hjem. Mens en enkelt lyspære ikke bruker mye energi, kan hjem ha flere lyspærer i alle rom. Standardpærer, kalt glødelamper, produserer lys ved å varme opp en wolframfilament til den lyser. Denne prosessen er ikke energieffektiv, siden mye av energien blir til varme i stedet for lys. Energieffektive lyspærer kan bruke en større andel av strømmen de tegner for å produsere lys.

Kompaktlysrør

Kompaktlysrør eller CFL er den vanligste typen energisparende lyspære som brukes å erstatte standard lyspærer. CFLer produserer lys ved å bruke elektrisitet til å spenne en gass inne i en rørformet pære som igjen forårsaker et belegg på pæren for å lyse og avgive lys. Produksjon av lys på denne måten genererer langt mindre varme enn det som genereres av en standard lyspære, noe som betyr at mindre energi blir bortkastet. CFLs koster vanligvis mer enn standardpærer, men de kan også vare mye lengre fordi oppvarming og avkjøling av standardpærer eroderer deres wolframfilamenter, noe som til slutt bringer dem ut. En av ulempene med CFL er at gassen i pærene kan inneholde spor av kvikksølv.

LED-pærer

Lysdiodepærer eller lysdioder er en type lyspære som tradisjonelt brukes i elektronikk og jul lys. LED-teknologi kan brukes til å produsere lyspærer som fungerer på samme måte som standardpærer ved å gruppere flere små lysdioder i en enkelt, større pære. I likhet med CFLer kan LED-pærer være dyrt, men har lengre liv enn standardpærer og bruker strøm mye mer effektivt, noe som gir svært lite varme.

Halogenpærer

Halogenpærer produserer lys ved hjelp av en wolframfilament som ligner på en normal pære, men filamentet er omgitt av en gass som gjør at den kan vare lenger. Ifølge California Energy Commission ble halogenlamper en gang ansett som fremtidsbelysning, da de bruker opptil 20 prosent mindre energi enn standard glødelamper, men de er mye mindre energieffektive enn CFL og brenner varmere enn andre typer pærer.

Andre artikkelen

Slik Remodel Bath Tile
Slik installerer du en sunken Vessel Sink
Typer av veggtekstur
Passiv solvarmeinformasjon
Hvordan male tre til å ligne granitt benkeplater
Slik gjenoppretter du Formica countertops
Hva slags mørtel brukes til å installere glassfliser?
Fjerning av lim fra Vinylfliser
DIY Tile Mosaic
Slik fjerner du badekar
Hvordan oppusses Formica countertops
Hvordan fjerne hjørnet av Vinyl Siding
Hvilken retning skal jeg legge et laminatgulv?
Slik bytter du en betongdusj
Slik bytter og matcher eldre 12 x 12 tommers keramiske gulvfliser
Hvordan lage en stein gangvei fra betong
Statlige tilskudd til solinstallasjoner
Typer av vinduer for et trehushus
Hvordan Remodel et luksuriøst kjøkken
Hvordan bruke fliser