Slik legger du keramiske veggfliser

Slik legger du keramiske veggfliser 

1.

Mål over veggen for å finne og markere midten. Lag en vertikal linje fra toppen av veggen til bunnen på midten, ved hjelp av et nivå og blyant.

2.

Merk en horisontal linje langs veggen med ditt nivå, sette opp fra gulvet av høyden av fliser, pluss 1/4 tommer. (Så hvis flisene dine er 5 tommer høye, må den horisontale linjen være 5 1/4 tommer fra gulvet.)

3. Bruk

Bruk tynn sett mørtel langs undersiden av veggen med tynn trowel, sette mørtel fra gulvet til like over den horisontale linjen, langs hele veggen. Du ser fortsatt linjene dine gjennom mørtel.

4. Trykk to fliser på plass ved krysset mellom de to linjene, under den horisontale linjen, med de øvre kantene på fliser på linjen. Legg avstandsstykker mellom flisene mens du hender dem.

5.

Heng resten av raden med fliser i en rad under den horisontale linjen, og plasser mellomrom mellom dem. Det bør være et 1/4 tommers mellomrom mellom flisene på flisene og gulvet. Klipp flisene på enden av rækken for å passe mot sideveggene, ved hjelp av fliseskjæreren.

6.

Bygg oppover fra bunnen, spred ytterligere mørtel og trykk på flisene på plass en etter en. Start hver rad på den midterste vertikale linjen og bygg ut mot kantene. Sett mellomrom mellom dem alle. Plasser hele veggen.

7.

La mørtel settes for en dag. Fjern avstandsstykkene.

8.

Fest flisevegget fra toppen, sprer fugemassen på flisene med en fugemasse og arbeid deg ned. Trykk fugemassen inn i linjene mellom flisene, mens du skraver den av overflaten. Tørk av gjenværende fugemasse med en fuktig svamp.

Tips og advarsler

 • Bruk beskyttelsesbriller når du skar fliser.
 • Keramikk er en av de enklere typer hardt fliser å jobbe med, spesielt keramiske veggfliser, som er tynnere enn gulvfliser. Vanligvis bør flisen legges i et gittermønster, som starter fra bunnen av veggen og arbeider opp. Du forstærker det på samme måte som gulvfliser, trykker fugemassen inn i mellomrommene og utjevner det med en svamp.

  Andre artikkelen

  Hvordan konvertere en dresser til et bad forfengelighet
  Hvordan ramme en ytterdør i fast murverk
  Slik installerer du Spin-On-krage for HVAC-kanaler
  Hvordan erstatte ansiktet av et bad forfengelighet
  Slik installerer du hvit og fargestrimmer
  Hvordan fjerne Vinyl Floor Squares
  Slik fjerner du en linoleumgulv
  Typer Utvendig Stucco
  Hva er mursteinfinérkonstruksjon?
  Slik fjerner du en glassfiberbad
  Typer av lettvektige badekar
  Hvordan bygge et innebygd underholdningssenter
  Home Design Alternativer for en garasje
  Slik installerer glassfibertak
  Stained Concrete Instruksjoner
  Isolasjonsinstallasjonstips
  Hvordan gjenvinnes polystyren?
  Hvordan bygge en frittstående peis
  Typer av tilpassede bad Ideas
  Travertin Vs. Granitt benkeplater