VVS inspeksjon sjekkliste

VVS inspeksjon sjekkliste  Når du bygger et nytt hjem eller tillegg, er det viktig å følge alle lokale og statlige byggekoder og praksis. Disse kodene fastsatte en minimumsstandard for handelsarbeidere og ble utviklet for å hindre at rørleggingsproblemer oppstår hjemme i fremtiden. VVS-inspeksjoner er nødvendige for å sikre at alt rørlegger er installert på riktig måte.

VVS-rør og rørledning

VVS-rør er PVC-rørene som kommer ut av taket for å lufte gass fra avløpsvann som dreneres til kloakk eller septisk system. VVS ventiler må være minst seks tommer over takflaten og 10 meter fra et hvilket som helst vindu som åpner. Alternativt kan ventilen være tre meter over alle vinduer som åpnes.

Alle avløpsvannskraner må trykkprøves for lekkasjer, ved bruk av trykkluft. Denne testen kan fravikes i enkelte jurisdiksjoner, men det er fortsatt best å teste for lekkasjer.

Alle avfallsventil PVC-rør skal sikres i alle ledd med sementlim. Alt avlatt messing eller kobberrør må loddes i alle leddene.

Avfallsventiler på yttervegger må ha isolasjon mellom ventilasjonsrørene og mantelen. R-13 er akseptabelt for eksisterende ventiler, mens R-19 er nødvendig for nybygging.

Alle hovedavløpsventilene skal bygges med ikke mindre enn fire tommers rørledninger.

Alle avløpsrør som går gjennom innramming, må beskyttes av spikerplater for å hindre penetrering av gipsplater og skruer.

Rørleggerforsyningsrør

Akseptable forsyningsrørmaterialer varierer fra region til region , men kobber og PEX rør er akseptert overalt. PEX er lang plastrør som har få ledd og kan installeres veldig raskt i forhold til kobber. PEX-leddene er festet med et krympesystem som generelt er like pålitelig som kobberlodding.

Forsyningslinjer må festes til strukturen hver fire til seks fot.

Alle forsyningsledninger må passere en trykkprøve med trykkluft. Glykol brukes i enkelte jurisdiksjoner.

Alle forsyningsrør på yttervegger kreves for å ha minst R-19 isolasjon mellom rør og innramming for å forhindre frysing. Denne koden gjelder også i varme værforhold.

Alle forsyningsrør som går gjennom rammebestandene, må beskyttes av spikerplater for å hindre penetrering av gipsplater og skruer.

Vannvarmere

Vannvarmere må ha en avstengningsventil på forsyningssiden som kommer til enheten.

Vannvarmere i garasjer må være hevet minst 18 tommer fra garasjeplassen for å forhindre gassdampantennelse.

Vannvarmere må installeres i klimatiserte områder som er isolert for å kode i nordlige klima. I sørlige stater kan varmtvannsberedere installeres i en ubetinget garasje så lenge garasjen har type X-gips som dekker veggene og takene, og sømmer og sømhull er avbrutt og muddd.

Vannvarmere som er en del av et varmtvannssystem, må ha en kaldvannsblandingsventil som er installert for å unngå skade under varmtvannsbruk.

Hovedavstengningsventiler

De viktigste vannavstengningsventilene for boliger som mottar vann fra et byverktøy må ha hovedvannsavstengningsventilen plassert før vannmåleren på hovedlinjen.

En sekundær vannavstengningsventil er også nødvendig etter måleren på hovedlinjen og innen tre meter av måleren.

Alle vannavstengningsventiler for landlige boliger som krever brønn med nedsenkbar pumpe, må plasseres etter brønnbeholderen. En elektrisk frakobling kreves da for nedsenkbar pumpe, men er ikke en del av VVS-inspeksjonen.

Slangekraner og kraner

Alle slangekraner og kraner må sikres til bygningen.

Alle utvendige slanger skal være frostsikker. Alle kraner skal fungere uten lekkasjer.

Alle kraner skal være sikre og forseglet til vasken, badekar, dusj eller annet basseng som fanger og avløper vann.

Andre artikkelen

Elektriske kuttverktøy
Slik legger du travertinfliser
Slik bruker du en Pneumatic Floor Nailer
Hvordan finne et hus med postnummer
Gjør det selv betong gangveier
Slik bytter du en vaskemaskin i et toalett
Slik installerer du en laminatgulvtrapp
Trex fordeler og ulemper
Den beste måten å kutte takfliser på
Slik konverterer AutoCAD 2008 til AutoCAD 2004
Hvordan bygge en enkel vindusplass
Ulemperne med radio vannmåler
Solenergi og arkitektur
Fluorescerende lyspærer Fakta
Slik forsegler du en polert porselensteinflate
Asfaltmalingsideer
Polyuretanskum og dets produkter
Slik fjerner du konstruksjonslim
Veggmaleri ideer for et oppholdsrom
Typer av Drill Chucks