Typer av sveiseflammer

Typer av sveiseflammer  Sveising med en blanding av oksygen og acetylen, en brennbar gass som er fargeløs, kalles gassveising, oksygenbrensel eller oksy-acetylensveising. Uansett navnet, er sveising med disse to komponentene den samme prosessen. Flammen som produseres av fakkelen vil variere avhengig av temperaturen, men alle sveiseflammer som genereres i denne prosessen er kategorisert som nøytrale, reduserende eller oksiderende flammer.

Nøytral flamme

De fleste sveiseprosedyrer krever bruk av den nøytrale flammen , eller en flamme som ikke påvirker metallet under sveiseprosessen. En nøytral flamme er opprettet ved å kombinere like mengder oksygen og acetylen. Den passende blandingen av oksygen og acetylen oppnås når flammen går fra karakteristisk blått og hvitt til en enkelt farge. Temperaturen på en nøytral flamme varierer mellom 5.600 og 5.900 grader Fahrenheit og er egnet for anvendelser av støpejern, aluminium og rustfritt stål, blant annet materialer.

Reduksjon eller karbureringsflamme

Den reduserende flammen, også kalt en karburering flamme, er et resultat av en uforholdsmessig mengde acetylen i forhold til oksygen. Den visuelle indikatoren på en reduserende flamme er en større hvit-blå flamme som omgir den lille blå flammen i midten. Det kalles en reduserende flamme, fordi sveiseprosessen fjerner, eller reduserer oksygen fra jernoksyder i stålet, under sveiseprosessen. Den omtrentlige temperaturen til en reduserende flamme er 5.500 grader Fahrenheit, og den brukes vanligvis til sveising av metaller som ikke er utsatt for absorpsjon av karbon, som karbonstål.

Oksiderende flamme

For mye oksygen i kombinasjonen av gasser vil resultere i en oksiderende flamme. Det ser ut som den samme hvite-blå og blå flamkombinasjonen, men i dette tilfellet er den blå flammen større og bryter rundt den mindre hvite-blå delen i midten. Den oksiderende flammen er mye mindre enn de andre typene og brenner mye varmere. Temperaturen på en oksiderende flamme varierer mellom 6000 og 6.300 grader Fahrenheit. Sveisen produsert av oksiderende flammen er mye svakere og mer sprø enn andre typer sveiser, fordi overflødig oksygen i blandingen danner oksider på metallet. De vanlige oksidasjonsegenskapene til denne typen sveising gjør det ofte vanskelig å bruke det med stål; Det er imidlertid hensiktsmessig å bruke med materialer som støpejern, mangan, kobber og sinkbaserte metaller.

Andre artikkelen

Instruksjoner for lasernivå
Hvordan beregne hvor mye et fotovoltaisk system produserer
Behandlet Wood u0026 Skin Hives
Slik installerer du laminatark over eksisterende benkeplate
Slik Vanntett En Dusj Enclosure
Husets designkrav
Hvordan lage undergulv i metallboliger
Slik legger du til Engineered Hardwood
Slik installerer du Stone Tile Backsplash
Mobile Home Parks nær Gainesville, Texas
Slik bokser du et vindu
Dekoreringsideer for en diagonal peis
Hvordan dekke en murstein peis med gips
Slik henter du en betongbord
Hvordan redusere varmetap fra en stålbygging
Ideer til en utvendig inngang på et Ranch Style House
Asbest taktak farer
Slik kobler du kobberrør til stålrør
Slik installerer du Hardwood Trim
Slik forsegler en fliser dusj i hjørnene