Hvordan bruke Shims

Hvordan bruke Shims 

1.

Finn ut om noe du jobber med, er nivå. Hvis du utjevner et møbel, for eksempel en bokhylle, vil dette være ganske enkelt: Plasser en snekkerens nivå på en av hyllene i bokhylle for å avgjøre om den må shimmes. Hvis prosjektet er i stor skala, for eksempel et helt gulv under byggingen av et hjem, kan du trenge mer komplisert utstyr. Det grunnleggende shimming-prinsippet forblir imidlertid det samme, bare gjentatt gjennom hele prosjektet.

2.

Bestem hvilken måte objektet du arbeider med er skrå. Hvis boblen i snekkerens nivå går til høyre, dette betyr at objektet luter til venstre og må shimmes på venstre side.

3.

Løft objektet på den siden som er skrå, slik at du kan glide en shim under. Hvis objektet er veldig tungt, må du ha halvparten i partiet og bruke hammeren til å pound den videre. Når shim er delvis i, ta kontakt med snekkerenes nivå for å se om gjenstanden har utjevnet. Hold pund på shim lenger inntil objektet er helt nivå. Hvis objektet ikke blir jevnt etter et skudd, må du legg til shims på toppen av den første shim.

4.

Hvis objektet blir nivå mens shim er bare delvis, bryter du av resten av shim ved hjelp av en oppadgående trekkbevegelse , eller bruk en sag, hvis nødvendig. Vær forsiktig så du ikke ødelegger gulvet under denne prosedyren. Når objektet er nivå fra venstre til høyre, drei du snekkerens nivå 90 grader for å se om objektet er nede foran til bakside. Hvis nødvendig, skyver du objektet på forsiden eller baksiden.

Tips og advarsler

 • Shims kan brytes av lett når objektet er i nivå. Men når du avgir gulvet i et hjem, er det ofte nyttig å la shims være intakt til hele gulvet er uttalt nivå. Når alt er festet fast, kan du kutte av endene på shims. I noen tilfeller kan det være bedre å la shims være intakt.
 • Shims kan også bæres når de reiser, og brukes til å måle et salongbord eller annet element.
 • Ved bruk av flere shims , er det nødvendig for å sikre at hele siden av objektet er skummet jevnt. Ellers kan objektet bli ubalansert, noe som vil gjøre det mer sannsynlig å falle og forårsake skade.
 • Vær forsiktig så du unngår å skade objektet og andre overflater når hammering for å tvinge shimene videre. Utilsiktet kontakt av hammeren kan etterlate skyggefulle merker og skade overflater.
 • Shims er et av de mest grunnleggende verktøyene i håndverkerens arsenal og brukes av alle fra profesjonelle tømrere til gjennomsnittlig Joe. Vanligvis laget av cedertre splittet i små kile, gjør deres enkelhet og lave kostnader de svært effektive verktøyene som brukes i nivellering. Med shims kan du avgjøre gulvet i en bygning under bygging eller en bokhylle i en møblert leilighet. Bruken av shims krever ikke noe mer enn en hammer og kan lett bli mestret av selv den mest uerfarne hermann.

  Andre artikkelen

  Installasjon av flat takmontering
  Slik kobler du kobberrør til stålrør
  Verktøy for rivningsarbeid
  Innfelt belysningsideer
  Hvordan bygge en flislagt dusjkabinett
  Slik installerer du fliser ved hjelp av verktøy
  Hvordan lage en garasje etasje for flekk
  Slik legger du Parkett Self-Stick Vinyl Fliser
  Baderomsdynamiske farger
  Installere innfelt belysning i kjøkkenet gjennom loftet
  Hvordan forsegler jeg Lap Siding?
  Instruksjoner for installasjon av tregulv
  Det beste lyset å sette i et suspendert tak
  Hvordan remodel en mantel
  Hvordan å reparere et gulv og re-installere teppet
  Hvordan stikker fliser til tre
  Bygg en skorstein for en vedovn
  Slik installerer du Bath Tub Surrounds
  Slik fjerner du lim på Formica
  Hvordan tegne en garasje