Slik installerer du badet Beadboard

Slik installerer du badet Beadboard 

1.

Mål opp fra gulvet for å avgjøre hvor høyt du vil ha din beadboard. Wainscoting høyde er vanligvis 36 inches, men det er ditt valg. Hvis taket ditt er 8 fot høyt eller mindre, kan du dekke hele veggen.

2.

Mål over veggen for å avgjøre hvor mange ark med beadboard du trenger. Mange paneler er tilgjengelig i 4 fot bredder.

3.

Mål opp fra gulvet i ett hjørne til høyden på beadboardet og merk det stedet på veggen med en blyant . Legg et 4-fots nivå horisontalt på veggen ved merket. Spor langs kanten av nivået med en blyant. Fortsett over veggen til du har en rett, nivålinje fra den ene enden av veggen til den andre.

4.

Mål langs venstre side av et beadboard-panel til ønsket lengde og merk det med en blyant. Mål langs høyresiden til samme lengde og merk den med en blyant. Plasser ditt 4-fots nivå på brettet i samsvar med begge merkene. Spor langs kanten av nivået med en blyant for å lage en rett skjære linje.

5.

Klipp beadboard panelet på linjen med en sirkelsag. Sand noen røde kanter lett med fint sandpapir.

6.

Test på panelet på veggen for å se om det er nødvendig med kuttingjusteringer. Hvis det er, merk brettet for å trimme og kutte overskuddsmaterialet med en sirkelsag.

7.

Påfør byggemidlet på baksiden av beadboardpanelet i sikksagstreker. Plasser panelet mot veggen på ønsket sted, sørg for at den justeres med veggen merking.

8.

Hammer etterbehandling negler inn i panelet med 4-tommers intervaller rundt kantene . Når du har installert trimstøping, vil den skjule neglene.

9.

Arbeid over veggen, og gjenta trinnene for hvert panel. Stram hvert nytt panel tett mot kanten av det siste.

10. Bruk caulk på sømene mellom panelene for en ren finish hvis du planlegger å male dem.

Tips og advarsler

 • Installer beadboard før du installerer baseboards og stolskinner. Dette gjør det mulig å forklare mindre feil med de helt rette, fresede kantene på trimmen din.
 • Hvis et panel bøyer ut i midten fordi det er skjevt eller veggen er ujevn, må du legge til en eller to negler i ufattelig steder å sikre den til veggen.
 • Legg merke til merkbare sømmer med treskitt hvis du velger å flekk beadboardet ditt istedenfor å male det.
 • Kuttene er ikke alltid perfekte, så sørg for at vertikale spor er rett før spikring av panelet til veggen. Plasser et nivå langs de vertikale sporene og skyv panelet rundt til de er rette.
 • Vær forsiktig når du hamrer negler. Paneler er myke og vil lett bøye seg. La neglene være litt høye og fullfør jobben med et neglestykke.
 • Beadboard paneler er et naturlig valg for bad vegger. Tradisjonelt referert til som beaded bord, har disse panelene færre sømmer for fuktighet å trenge inn og de installerer raskere enn gammeldags tunge-og-groove strips. Malet klassisk hvitt, beadboard fornyer utseendet på et rom og gjør at en liten plass ser ut til å være større. Farget mørkt, panelene gir en rik følelse som utfyller mange fargeskjemaer. Installasjon er ikke vanskelig. Du kan fullføre dette prosjektet på en helg.

  Andre artikkelen

  Slik installerer du Floating Engineered Hardwood Flooring
  Kjeller Oppbevaringsrom Ideer
  Installere kjøkken benkeplater
  Slik installerer du en inntrekkbar skjerm
  Hvordan å feste et tre tak
  Slik forsegler en fliser dusj i hjørnene
  Kostnaden av betong vs marmor benkeplater
  Hvordan Finne Nye Tre Gulv
  Slik installerer du Beadboard Panel over Tile
  Slik konverterer du en garasje til et studio
  Hvordan klippe treforming til et tak
  Installasjon og etterbehandling av harde tregulv
  Baderom Redecorating Tips
  Slik installerer du tregulv med negler eller stifter
  Slik fjerner du en linoleumgulv
  Slik forbedrer du skorsteinsutkast
  Snekker Måleverktøy
  Slik oppdaterer du Moen Bath u0026 Shower Fixtures
  Slik installerer du Vinyl Gulvfliser
  Hvordan sette et toalett på flis