Slik fliser du et bad hjørne

Slik fliser du et bad hjørne 

1.

Plasser hoveddelen av gulvet, legg ut fliserens mønster fra midten av gulvet og bygg utover. Legg alle de fulle flisene som passer, så det er en kant på flisene på gulvet ved veggene.

2.

Mål, klipp og Legg dine partielle fliser langs de rette delene av veggen, og la kun hjørnene være flislagte.

3.

Mål åpent rom i ett hjørne fra de to vinkelrette flisene ved siden av For hver måling hold du enden av målebåndet mot veggen, og trekk ut kassetten til kanten av flisen som vender mot veggen. Trekk fra målingens mengde plass du har forlatt mellom flisene i hele gulvet (vanligvis 1/8 tommer til 1/4 tommers).

Bruk

Bruk en firkant og blyant overfører de to målinger til flisens flate. Du bør ende opp med to linjer på flisene, vinkelrett på hverandre og krysser hverandre.

5.

Sett flisen på fliseskjæret. Plasser en av de to blyantene som er foret under bladet, og kryss langs linjen med bladet. Trykk ned håndtaket på bladet for å feste flisen på linjen.

6.

Kast avdelingsstykket og vri det andre stykket slik at den andre linjen ligger under bladet. Score og snap det. Du bør være igjen med en firkantet eller rektangulær flis som har en fabrikk Kant på to vinkelrette sider, og kutt kantene på de andre to vinkelrettede sidene.

7.

Spred tynn sett mørtel på baksiden av kuttet flis flisen på plass i hjørnet, med de to kuttene som vender mot den e to vegger, og de to fabrikk kantene vender mot de to omkringliggende fliser. Pass på at du plasserer fabrikkkantene riktig med de omkringliggende fliser.

8.

Gjenta for hvert hjørne. La alle flisene settes i en dag før du legger gulvet.

Tips og advarsler

 • Bruk øyevern når du skar fliser.
 • Når du har et fliseregulv på et bad (eller et annet rom), vil en av utfordringene ha å gjøre med gulvets hjørner. Midt på gulvet blir flislagt i fulle fliser, og sidene vil ha fliser med ett kutt. Hjørnene krever to kutt, med de kuttede sidene vendt mot veggene og flisen på riktig avstand med de omkringliggende fliser. Du kan leie eller kjøpe flisskjærer.

  Andre artikkelen

  Informasjon om lydisolering
  DIY Betongpolering
  Trim Installasjonstips
  Isolasjonsinstallasjonstips
  DIY Dørstøping
  Hvordan bygge en viktoriansk baderomsdesign
  Hvordan estimere stillas
  Dør Trim Alternativer
  Hvordan å si om et tau er nylon
  Lydisoleringstips
  Installere innfelt belysning i kjøkkenet gjennom loftet
  Slik legger du til Engineered Hardwood
  DIY Isolerende et loft
  Slik installerer du Rigid Chimney Liners
  Gjør det-selv-innebygde skap
  Slik bytter du en vaskemaskin i et toalett
  Slik dekker du et popcorn-tak
  Slik installerer du Marble Fliser på en Peis Surround
  Slik monterer du en svart skorsteinsovn
  Slik installerer du fliser ved hjelp av verktøy