Formål med et siltgjerde

Formål med et siltgjerde 

Beskrivelse

Silt er en av de fire typer jordpartikler. Det er større enn leire, men mindre enn sand. Det er den delen av jord som gjør gjørme og blir lett vasket i vannveier under tunge regner. Et silt gjerde er en midlertidig struktur konstruert av geotextile filter stoff støttet av innlegg som er plassert rundt områder av forstyrret land for å fange silt-laden vann avstrømning. Gjerdet tjener til å fange vannstrømmen og oppmuntre sedimentavsetning på oppoverbakken av bakken. Silt gjerdet hindrer sediment fra å invadere nærliggende veier, egenskaper, easements og vannveier.

Typer Silt Fence

Det finnes tre typer silt gjerder. Hver er gjeldende for en annen situasjon. Type A silt gjerde er 36 tommer bredt og brukes på byggeplasser hvor prosjektet forventes å ta seks måneder eller lenger. Type B er 22 tommer bred og anbefales for små, korte prosjekter på ikke mer enn seks måneders varighet. Type C silt gjerde er 36-tommers bredt og forsterket med wire. Den brukes der hvor avløpshastighetene er høye eller hvor bakkene har en vertikal høyde på mer enn 10 meter.

Installasjon

For å være effektiv, må du installere en silt gjerde. Når det er mulig, bør en kontinuerlig rulle av silt gjerd brukes. Gjerdet skal følge konturene til landet. Innlegg er plassert med 6-fots intervaller og drevet minst 1,5 meter i bakken. Bunnen av geotextilt stoffet er begravet i en 6 til 12-tommers grøft for å hindre avløp fra å strømme under. Komprimer jorda rundt siltgrensen.

Vedlikehold

Siltgjerder krever vedlikehold for å oppfylle deres formål effektivt. De må inspiseres etter hvert nedbør og minst en gang i uka. Sediment bør fjernes når det når en tredjedel av gjerdets høyde. Pass på at du ikke forstyrrer den grøftede delen av gjerdet når du fjerner sediment. Silt gjerder skal forbli på plass til vegetativ vekst kommer tilbake for å stabilisere jorda. Akkumulert sediment kan spres på stedet eller bortskaffes andre steder.

Fordeler og ulemper

Bruk av et siltgjerde med henblikk på sedimentkontroll har sine fordeler og ulemper. Silt gjerde er en vanlig akseptert praksis som er lett å installere og kostnadseffektiv. Materialene som kreves for å bygge gjerdet, er lett tilgjengelige. Silt gjerde er ulempe når vannstrømningshastigheter er mindre enn 1 kubikkfot per sekund. De må installeres riktig og ofte inspiseres og vedlikeholdes for å oppfylle deres formål. Vannforurensning oppstår når vannkilder, som hav, sjøer, elver og bekker, blir forurenset med stoffer som gjør vannet uegnet til det tiltenkte formål. Forurensende stoffer kommer i mange former. Noen er åpenbare som rå kloakk eller industriavfall; andre er mer subtile, for eksempel silt som går av forstyrret land når det regner.

Andre artikkelen

DIY: Baderomsmaling
DIY Tile Mosaic
Typer HardiePlank Siding
Hvordan klargjøre Trim Molding
Slik fjerner og erstatter en ytterdør på et hjem
Ideer for en to-bil garasje
Hvordan bygge din egen trappestrengere
The History of Cavity Wall Insulation
Slik borer du et hull gjennom en asfaltoppkjørselen
Hvordan Finne Nye Tre Gulv
Hvordan velge den beste type tre gulv
Utskiftningsalternativer for tak for produserte hjem
Slik legger du til Engineered Hardwood
Betong og hjemme reparasjon
Hvordan isolere seg bak gips
Installere kjøkken benkeplater
Hvordan kutte rustfritt stålfliser
Hvordan blir mønstre laget i tre dører?
Hvordan lage et takstativ
Hvordan bygge en innendørs Golf Driving Range