Wallboard erstatninger

Wallboard erstatninger  Mens gipsplank, også kalt gips, er den mest populære innvendige veggdekkingen, er det mange mindre kjente, men likevel robuste og attraktive alternativer. En rekke tradisjonelle og moderne materialer tjener som wallboard-erstatninger, inkludert tre-, murverk og syntetiske materialer. Bli kjent med wallboard-alternativer og velg den som er riktig for prosjektet ditt.

Tavleplate

For områder som er utsatt for fuktighet, for eksempel bad, gir flisebrett et relativt billig alternativ til vanntett gips. brettet er vanligvis en base av medium tetthet fiberplate (MDF) dekket på den ene siden med et vanntett belegg, for eksempel melamin. Belegget er ofte støpt for å ligne firkantede fliser, så navnet fliser. Byggerne bruker fliser til å lage dusjkabinett og hvis den er riktig installert, gir den en langvarig, vanntett veggdekking.

Kryssfinerplater

Finish-grade kryssfinerplater etterligner utseendet på solide, hardveggsbelegg. Kryssfinerplater er tilgjengelig i samme størrelse som Det gjennomsnittlige arket av veggplate, 4 av 8 fot. Grooves løper over overflaten av dette materialets eksponerte side. Vertikale spor gjør arket til å se ut som en tunge- og groovefasing, mens horisontale grooves gir inntrykk av wainscoting. Overflaten av kryssfinérpanel er vanligvis ferdig ferdig med flekk og klart frakk.

Massivt tre

Selv om det er dyrere og arbeidskrevende enn veggvarer, er det et solidt veggdeksel, og det gir større holdbarhet og en tradisjonell, luksuriøst utseende. Massive treveggbelegg er typisk laget av sammenlåsende, tavleplater som kalles tunge og spor (T u0026 G). Plankene kan installeres vertikalt for å visuelt forbedre romene høyt eller horisontalt for å øke romets bredde. Pine er generelt det minst kostbare massivt treet som brukes til innvendige veggbelegg, mens mahogny er blant de dyreste.

Plaster < / h2> Ved bruk av gipsplanker har tradisjonell gips- og dreiebenk-konstruksjon avtatt i popularitet. Selv om gips og lath krever mer arbeidskraft og materialer enn veggplate, er ferdigproduktet ekstremt slitesterk, og en gipsoverflate er i hovedsak en tynn vegg av sement. , en dyktig plasterer kan bruke spesialiserte trowels å bruke integrerte teksturer i veggens overflate. Teksturert gips er utseende ofte påminner om Middelhavet, middelalderlig post og stråle eller tradisjonelle wattle og daub strukturer.

Andre artikkelen

Trim Installasjonstips
Hvordan lage undergulv i metallboliger
Bygg ideer for en 10 av 12 Storage Shed
Hvordan kutte en dør i en kjellerfond
Slik installerer du Hardwood Trim
Design stil ideer for et toskansk tema
Typer av Drill Chucks
Hvordan bygge en viktoriansk baderomsdesign
Ulike typer tre dører
Hvordan oppusses Formica countertops
Hvordan sette opp en stige
Cavity Wall Insulation Methods
Lydisoleringstips
Slik fjerner du lim på Formica
Slik installerer du tre kjøkkenskap
Slik installerer du flis på en 45-graders vinkel
Hvordan lage en svalehale felles
Instruksjoner for å bygge hagehyller
Hvordan blir mønstre laget i tre dører?
Instruksjoner for rørtråd