Tips om mortising en erstatning dør

Tips om mortising en erstatning dør  Smertefuger har blitt brukt i trebearbeiding i århundrer. I dag brukes mortises primært til å gi klaring for maskinvare, som hengsler og dørknapper. De brukes på tre steder på dørene: hakkene i hengselkanten på døren som henger med hengselplatene, hullene kjedelig for knotter og hullene kjedelig for knastlåsene i sidekanten. Bytting av en dør i et gammelt jamb kan være vanskelig, og riktig mortising er nøkkelen.

Gjør den nye dørpasningen opp

Når du legger en ny dør inn i en gammel jamb, er det enklest å bruke mortises allerede på Jamb som maler for den nye døren. Stå døren oppreist i jamben, avstand 1/4 tommer fra gulvet, for å matche døren til de eksisterende mortises. Ha en hjelper, hold døren på plass. Merk toppen og bunnen av hvert hengsel langs kanten av døren for riktig hengselplassering. Marker senteret på knottangregeren og deadbolt-mottakerplaten langs knottkanten av døren for å markere de riktige høydene, slik at den nye maskinvaren vil samsvare med bunken.

Skille ut Mortises

Å ha en klar retningslinje gjør meislet og kjedelig mye enklere. Bruk halvparten av et hengsel som en mal for å markere ryggraden eller hengselkanten på døren for hengselmørking. Bruk alltid hengslet du vil hengte døren med for å unngå forvirring på størrelse og plassering. Rådfør papirmalen som følger med din nye dørvare for å plassere hullene for nye knapper og låser. Kontroller knappen for tilbakestilling. Backset er avstanden fra kanten av døren til sentrum av dørknappen. Bruk det riktige merket på malen for å indikere midt på knappen. Marker hullene for knott og knivbolter i midten av dørens kant for å unngå splitte eller bryte gjennom dørets ansikt når du kjeder. Passer dette hullet til midten av den eksisterende strikkeren, eller deadbolt-mottakeren, vil tillate ny knott eller lås for å fungere uten justering.

Kuttelementer

Boring og meisling er to vanlige måter å kutte lister på. Bruk skarpe meisler og borekroner for å gi et rent kutt. Sløv verktøy gjør fremdriften sakte og kan skade døren, og er mer sannsynlig å forårsake skade på grunn av den ekstra kraften som brukes til å få dem til å kutte. Aldri tvinge borkroner og hullsager gjennom døren. Dette kan føre til splintering, og oppvarmer og duller litt. Selv om du bruker en meisel, bruk den største meiselen du kan for å gjøre kuttene dine. Færre kutt betyr en jevnere lakk og et bedre passformhengsling. Bruk en lett hammer eller trehammel for å kjøre meislene for å minimere chipping og gouging.

Andre artikkelen

Slik installerer du flis på en 45-graders vinkel
Fordeler ved innramming med 2x8 tømmer
Hvordan å brenne nytt trykkbehandlet tre
Utskiftningsalternativer for tak for produserte hjem
Hvordan lage undergulv i metallboliger
Hvordan bygge en innendørs Golf Driving Range
Slik bytter du en kranettlampe
Slik legger du til Engineered Hardwood
American Standard Toalettlekkasje Reparasjon
Hvordan rengjøre Grout Haze From Glazed Tile
Slik installerer du Hardwood Trim
Slik installerer du en innerdør som ikke er prehung
Slik bruker du en Pneumatic Floor Nailer
Slik installerer du en inntrekkbar skjerm
Slik konverterer du en garasje til et studio
Instruksjoner for rørtråd
Hvordan kjøpe Energy Star Bathroom Vanity Lighting
The Best Soils for Compaction
Typer av vinduer for et trehushus
Hvordan blir mønstre laget i tre dører?