Slik legger du laminatgulv

Slik legger du laminatgulv 

1.

Legg et rett kantverktøy som et nivå på underlaget som du skal bruke laminatet på. Disse verktøyene vil indikere om undergulvet er flatt. Subfloors som ikke er helt flate, vil resultere i knirkende og svekkende laminat.

2.

Påfør utjevningsmiddel for å øke høyden til et bestemt område av gulvet, eller slip med en overflate Kverner for å senke et bestemt område av gulvet. Kombiner disse reparasjonene for å gjøre undergulvet helt flatt. La det reparere noe reparasjonsarbeid.

3.

Sett opp et stykke laminat gulv med kanter av dører, dørrammer eller andre armaturer som berører gulvet. Hvis gulvet sitter over bunnen av noen av disse armaturene, må du lage et blyantmerke hvor toppen av gulvplaten sitter mot armaturet. Disse armaturene må være trimmet for å tillate plass til den nye gulvet.

4.

Klipp bort alle deler som må trimmes. Bruk en håndsåg til å trimme dørrammer eller andre på-the- veggarmaturer, fjern dører og bruk en bordsag for å gjøre disse justeringene. Sand alle avskårne områder med mellomstor sandpapir, etterfulgt av fint sandpapir, for å fjerne splinter eller skarpe kanter som kan skader den nye gulvet.

5.

Skru av all smuss, støv og andre forurensninger fra undergulvet, ved hjelp av en kost. Vask gulvet med varmt vann og materialspesifikk såpe om nødvendig for å fjerne utslipp eller flekker. Eventuelle forurensninger som er igjen på undergulvet, kan endre måten laminatgulv ligger på. La undergulvet tørke.

6.

Installer underlag. Installasjonen kan variere avhengig av materialet i undergulvet ditt. Underlaget fungerer som en støtte for å forhindre fuktighet i å lekke inn i laminatet og å gi en pute som hjelper til med å støtte den nye gulvet. Legg underlaget i samme retning som gulvet vil løpe. Fest underlaget med maskeringstape hvis det er instruert av produktinstruksjonene.

7.

Fest

Installer laminatplankene, start i ett hjørne og jobber deg ut i rommet. Laminat gulvplanker er klare til å stikke inn i hverandre, slik at det ikke er behov for lim eller andre jointer. Snap bitene sammen når du går.

9.

Klipp planker med en bordsag slik at de passer inn i de gjenværende hullene. Klipp av bare den ene siden av planken, slik at den gjenværende siden fortsatt kan være med de andre plankene.

10.

Klipp ut et overskudd underlag som viser over kantene på den installerte planker.

Tips og advarsler

 • Bruk beskyttelsesbriller når du bruker sager for å beskytte øynene dine mot skrap eller rusk.
 • Les alltid produsentens instruksjoner før du installerer laminatgulvene, noen typer gulv kan kreve ytterligere forberedelser eller inneholde advarsler. Du kan trenge en trekkstang eller en tappeblokk for å rette opp planker i vanskelige områder, inkludert under dørkarmer eller rett ved siden av veggene
 • Noen gulvprodukter har et underlag festet til laminatplankene.
 • Staggering av laminatbitene i stedet for å bare legge dem opp ved siden av hverandre, kan endre utformingen på din gulv.
 • Hvis du bruker reparasjonsarbeid eller vannbasert rengjøring til undergulvet, la det tørke helt. Laminatgulvet kan absorbere overflødig fuktighet som fører til sprekk ing eller et dårlig montering gulv.
 • Tregulv kan være ideelt for noen designstiler, men kan også være rotete og vanskelige å installere, og krever omfattende forberedelse, lim og tørketid. Som et alternativ bruker noen huseiere laminatgulv; Disse gulvene opprettholder utseendet og stilen til tregulv, men krever ikke at lim eller negler skal installeres. Laminatgulvprodukter kan variere i enkelte spesifikasjoner for installasjon, men generelt kan grunnleggende forberedelser og nøye måling og kutting gi deg en profesjonell utseende.

  Andre artikkelen

  Hvordan lage en svalehale felles
  Hvordan isolere seg bak gips
  Hvordan male badet
  Miter Saw Bruk
  Hvordan kjøpe en kommode
  Hvordan bygge fliser badekar
  Hvordan bygge garasje veggen skap
  Hvordan sette opp en sprøytepistol
  Slik bytter du en utendørs tappekran
  Hvordan male en keramisk badekar
  Hvordan bygge en innendørs Golf Driving Range
  Slik installerer du en skrue på en tubutløp
  Hvordan Finne Nye Tre Gulv
  Ontario Government Renovation Grants
  Slik installerer du Beadboard Panel over Tile
  Hvordan å brenne nytt trykkbehandlet tre
  Slik konverterer du en garasje til et studio
  Slik installerer du en inntrekkbar skjerm
  Hvordan lage et takstativ
  Tile Floor Edging