Slik jobber du trygt med asbest

Slik jobber du trygt med asbest 

1.

Lag en liste over stedene som inneholder asbest i arbeidsmiljøet ditt. Legg merke til hvilke asbestmaterialer du skal jobbe med. Gi denne listen til personer som kan være i umiddelbar nærhet av hvor du skal jobbe med asbest. Sett opp skilt rundt området som inneholder asbest som varsler noen som ikke er i nærheten, som arbeider med asbest.

2.

Evakuer personer som ikke er kvalifiserte eller som ikke er Bruk verneutstyr og åndedrettsvern fra området der du skal jobbe. Barn og ikke-arbeidstakere bør ikke være i det miljøet hvor arbeidet utføres.

3.

Kled deg i beskyttende klær. Bruk hansker, overalls, langermet bukser, lang skjorte og støvler. Bruk åndedrettsvern for å forhindre at luftbåren asbest kommer inn i lungene. Dekk eventuelle områder av arbeidsmiljøet som kan bli eksponert for asbestet med arkplastikk før du begynner å jobbe i området.

4.

Våt eventuelle asbestmaterialer før du arbeider med det. Bruk en sprøyteflaske med vann blandet med vaskemiddel. Vetting av materialet vil bidra til å forhindre partiklene i å bli luftbårne ved å binde dem sammen.

5.

Se alt asbestavfall og materialer som brukes til fjerning i lekkasikker plastposer som er tydelige merket asbest. Pass på at alle posene er forseglet. Vask utsatte klær umiddelbart etter at arbeidet er utført.

Tips og advarsler

 • Asbest fjerning bør kun utføres av trente fagpersoner.
 • li> Ved innånding kan asbestfibre forårsake kortpustethet, hoste eller brystsmerter. Hvis du tror at du kan ha inhalert asbestfibre, så kontakt din helsepersonell umiddelbart. Å jobbe trygt med asbest er viktig fordi materialet har vært knyttet til visse helserisiko som asbestose og mesotheliom. Når asbestholdige produkter er skadet, frigjør de skadelige asbestfibre i luften. Når de tas inn, vil disse fibrene sitte i lungene og kan potensielt føre til kortpustethet, brystsmerter og kronisk hosting. Disse symptomene kan ikke oppstå før måneder, selv år etter eksponeringen, så det er viktig å ta alle nødvendige forholdsregler til å begynne med. Følg noen få trinn for å sikre at du og andre jobber trygt med asbest.

  Andre artikkelen

  Hvordan kjøpe en kommode
  Trappskinnebehov
  Slik legger du til en vindusplass til et hus
  Snekker Måleverktøy
  Hvordan Bytte Chuck på en Dewalt Drill
  Hvordan lage undergulv i metallboliger
  Slik installerer du tre kjøkkenskap
  Typer HardiePlank Siding
  Hvordan stripe Paint Off av skap dører
  Hvordan beregne hvor mye et fotovoltaisk system produserer
  Hvordan å feste et tre tak
  Tile Ideer For En Foss Canopy Effekt I Dusjen
  Fluorescerende lyspærer Fakta
  Gjør det selv Finishing en kjeller
  Hvordan å ramme en vegg med en dør jamb
  Slik fjerner du arklinoleum
  Hvordan isolere seg bak gips
  Hvordan kutte en dør i en kjellerfond
  DIY kjøkkenkiosk
  Typer av Drill Chucks