Slik installerer du Vinyl Gulvfliser

Slik installerer du Vinyl Gulvfliser 

1.

Fjern alle fliser, tepper, hardtre eller kryssfiner som dekker gulvet, slik at du kan starte fliseprosjektet fra sementgulvet. Hvis du for tiden har gamle vinylgulv, er det en sjanse for at limet som ble brukt til å holde det på plass inneholdt asbest. For gamle vinylgulv er det sikrere å bare installere den nye gulvet på toppen av den, i stedet for å rive den ut.

2. Legg plywood i hele gulvet, kutte stykker når nødvendig. Spik det ned med 3d negler. Påfør gulvfiller til ujevn søm og jevn ut med en gipskniv. La det sitte i 30 minutter, og søm deretter sømene glatt med 100-grit sandpapir.

3. Legg en flis opp og ned ved siden av en dørstang og legg underbenet flatt på toppen av det. Såg gjennom dørkarmen, ved hjelp av opp-ned-flisen som en høydestyring, slik at flisene passer under. Bruk en skrutrekker eller et skarpt instrument for å sprenge det såkede stykket tre.

4.

Mål bredden på rommet og merk midtpunktet på kryssfiner. Mål bredden igjen i et annet område og gjør et annet merke. Legg en kalklinje tett over rommet, og sørg for at den stemmer overens med disse to merkene. Trekk opp en fot på kalklinjen og slipp den ut, la den klemme seg tilbake og la en rett linje over rommet.

5.

Merk nøyaktig midt på kalklinjen på gulvet. Legg et innrammingstorg langs linjen ved midtpunktet. Tegn en vinkelrett linje over kalklinjen, som kommer ut fra midtpunktet. Bruk linjen du nettopp trakk som referanse, snap en ny krittlinje vinkelrett på den første. Rommet blir nå delt inn i kvadranter.

6.

Legg fliserne en kvadrant om gangen. Skal bakstykket av en flis og sett det i et hjørne dannet av kryssende kalklinjene. Trykk ned på flisen for å sikre at den festes helt til gulvet. Legg ut de neste to flisene som går ut i motsatt retning langs kalklinjene og den andre for å fullføre et torg med alle fire fliser. Fortsett å bruke dette mønsteret når du legger fliser, da det forhindrer at de blir feiljustert.

7.

Klipp fliserne til kantene på rommet og rundt veggen. Mål avstanden mellom den siste fulle flisen og veggen, og merk flisen som du vil kutte. Løft håndtaket på vinylflismaskinen og skyv flisen under bladet. Hold kanten av flisebolaget mot bakstoppet for å sikre en rett kutt. Trykk fast på håndtaket for å kutte flisen. For å gjøre kutt unntatt en rett linje, myk flisen ved å vri en varmepistol over den til den varmes opp og forsiktig bruk en verktøykniv for å gjøre kuttet.

8.

Rull det ferdige gulvet med rullestiften for å sikre at flisene er helt festet til kryssfiner. La flisen hvile i minst fem dager før du vasker gulvet, slik at limet har tid til å kurere.

Tips og advarsler

 • Ikke hold varme pistolen over et område av flisen for lenge, som du kan koble eller slynge flisen.
 • Installere vinylfliser er en billig måte å skape et nytt utseende på. Vinylfliser ble opprinnelig produsert som et alternativ til linoleum, men er fortsatt populære fordi de er lette å rengjøre og motstår mot sprekker. Ved å bruke selvklebende fliser og noen andre verktøy, bør prosjektet ikke ta lengre tid enn en dag, og det er lett nok for nesten alle å gjøre. De ene kvadratfotene kommer i en rekke farger og mønstre, slik at Du kan lage en rekke forskjellige design.

  Andre artikkelen

  Tile Underlayment Alternativer
  Installasjon og etterbehandling av harde tregulv
  Slik konverterer du en garasje til et studio
  Laminatgulv og tunge pianoer
  Ideer for en to-bil garasje
  Hvordan oppusses Formica countertops
  Fluorescerende lyspærer Fakta
  Slik bytter du en vaskemaskin i et toalett
  Hvordan beregne hvor mye et fotovoltaisk system produserer
  Hvordan forsegler jeg Lap Siding?
  Hvordan lage et gulv for linoleum
  Slik borer du et hull gjennom en asfaltoppkjørselen
  Slik setter du inn en skorstein
  Hvordan kjøpe en kommode
  Gjør det selv: Gulvvarme
  Typer av Drill Chucks
  Teppegulv ulemper
  Hvordan stripe Paint Off av skap dører
  Hva er et rødt og grønt merkesikkerhetssystem for stillas?
  Typer HardiePlank Siding