Slik installerer du Rigid Chimney Liners

Slik installerer du Rigid Chimney Liners 

1.

Fest den ene enden av en fleksibel skorsteinforing til spjeldinnsatsen i peisen ved hjelp av den medfølgende maskinvaren. Skru inn kontaktskruene for å sikre den fleksible foringen i spjeldets krage. Kjør deretter den andre enden av foringen til brennstoffrøret. Fest enden av den fleksible foringen til vedovnens rør ved å skyve foringen over røret og fest den med den medfølgende kragen og skruene.

2.

Skyv endeforbindelsen ( kalt avslutningsenden) over det stive skorsteinforingsrøret. Ved hjelp av en skrutrekker, stram kragen rundt forbindelsen for å sikre enden på røret.

3.

Mål lengden på installasjonen fra sluttpunktet ved kjernen til toppen av skorsteinen. Legg til en ekstra fot i denne lengden. Deretter kutte liner i denne lengden med en metalsag.

4. Legg på liner på toppen av isolasjonspakken, og pakk isolasjonen rundt liner. Påfør metallbåndet på isolasjonen på sømmen for å sikre den på plass. Plasser den isolerte foringen på metallnett, kutt til lengden og bredden du trenger. Multiplér rørdiameteren med 3,14 og deretter to tommer for å få riktig bredde. Fest det isolerte røret i metallnettmaterialet og fest det med slangeklemmer (inkludert i liner-settet).

5. Dra på liner opp skorsteinen ved hjelp av så mye hjelp som er nødvendig for å fullføre oppgaven. Legg enden av foringen inn i skorsteinen og skyv foringen ned gjennom skorsteinen til bunnen til den nederste kontakten når sluttpunktet. Klipp av toppdelen av foringen hvor den skjærer toppen av skorsteinen. Caulk kanten av foringen og sett toppdekslet på røret.

6.

Fest bottenforingen til tilkoblingspunktet på apparatet (komfyr eller peis). Trekk til kontaktskruene som holder bunnen av røret på plass. Hvis du har et sett med en annen kontakt på bunnen, eller hvis du har et annet apparat der dette ikke virker, må du installere den riktige bunnkontaktkontakten på linerbunnen. Sikre installasjonen som beskrevet og isolere etter behov.

Tips og advarsler

 • Stive linjer vil avslutte på forskjellige måter til forskjellige apparatinstallasjoner. Alle vil benytte en kontaktplate som festes til bunnen av liner. Følg instruksjonene dine for å fullføre nederst terminering på riktig måte.
 • Stive skorsteinslanger installeres inne i eksisterende murstein eller stein skorstein. De lukker røyk fra forbrenningen i ditt ildsted. Foringen beskytter skorstenen fra kreosotoppbygging, erstatter flisen eller flisforingen. Dette prosjektet krever kompetanse og fysisk styrke som liners er relativt tunge. Enda viktigere, du vil jobbe fra en stige. Så vær sikker på at du er i stand til å håndtere dette prosjektet før du tar det på. Forvent å tilbringe en helg som fullfører denne oppgaven.

  Andre artikkelen

  DIY Betongpolering
  Slik installerer du spansk flis
  Gjør det selv: Gulvvarme
  Stålrammeverktøy
  Informasjon om lydisolering
  Slik legger du til en vindusplass til et hus
  Tile Floor Edging
  Hva er fordelene med treskruer?
  Slik installerer du bambusgulv lim på en plate
  Slik installerer du en badekarplate
  Hvordan sette opp en stige
  Hvordan stikker fliser til tre
  Design stil ideer for et toskansk tema
  Fordeler ved innramming med 2x8 tømmer
  Instruksjoner for rørtråd
  Baderom Redecorating Tips
  Tile Underlayment Alternativer
  Trykkbehandlingen av tre
  Skjære- og poleringsverktøy for granitt
  Cavity Wall Insulation Methods