Slik installerer du Crown Molding ved hjelp av en Coping Saw

Slik installerer du Crown Molding ved hjelp av en Coping Saw 

1.

Legg ut linjer for støping på alle vegger. Legg en kort lengde av støping i hvert hjørne og merk bunnen med en blyant. Fest en kalklinje på hver vegg for å markere posisjonen til den nederste kanten av støpningen.

2.

Monter den første lengden på kronformen på en vegg i et innvendig hjørne. Kutt enden av støpingstorget slik at den støter mot den andre veggen.

3.

Legg en lengde på støping opp kanten som vil hvile på veggen hviler mot gitterhekken og kanten som vil montere mot taket hviler på gitterkassen. Bruk miterboksen til å kutte støpingen i 45 graders vinkel. Vinkel kuttet til venstre hvis støpingen vil danne venstre side av et innvendig hjørne; til høyre hvis støpingen vil være til høyre. Denne prosessen kalles 'avslørende profilen' av støpningen.

4. Hold en håndteringsag i en liten vinkel (5 til 10 grader) til kvadratkanten av miteren og kutt forsiktig langs profilens (forkant) av kuttet. Dette fjerner en tynn kile av tre fra enden mens du forlater frontflaten intakt. Profilen er lettere å spore med saga hvis du markerer den med en blyant.

5.

Skyv profilen mot det motsatte støpestykket. Trim høye flekker i den klare kanten med en skarp verktøykniv eller sand lett. Når den passer riktig, lukker gipsen helt, selv om hjørnet ikke er firkantet. Den firkantede enden av den andre lengden av støping forsvinner bak gjærlederen.

6.

Fortsett rundt i rommet, gjenta sekvensen med kvadrert ende, klare ende i hvert innvendig hjørne.

Tips og advarsler

 • Begge sider av et utvendig hjørne må miteres og kan ikke løses som et innvendig hjørne.
 • Håndteringsteknikken kan brukes på en hvilken som helst standard støpeform, og er spesielt nyttig i utkantige hjørner.
 • Bruken av kroneforming gir et snev av eleganse til ethvert rom. Mange gjør-det-selv-montere finner installasjonen av kronforming skremmende, ikke minst på grunn av kompleksiteten i å lage kuttskår i formingenes kompliserte form. Tidligere tømrere fant ut for lenge siden at det ikke er nødvendig med finkjære kuttskiver når du installerer kroneforming. I stedet installerte de støping ved hjelp av en håndsag, en metode som ble kalt 'coping'.

  I tillegg til å redusere muligheten for å gjøre feil kutt i støpeseksjonene, bidrar coping også til lukkede hjørner som er ' Ikke helt firkantet. Dette resulterer i et renere, mer attraktivt utseende rundt.

  Andre artikkelen

  Slik installerer du Beadboard Panel over Tile
  Hvordan stripe Paint Off av skap dører
  Installasjon av flat takmontering
  Hvordan Bytte Rekkverk på Cement Trapper
  Hvordan beregne trappvinkler
  Fordeler ved innramming med 2x8 tømmer
  Hvordan kutte duct arbeid med en Sabersag
  Slik dekker du et popcorn-tak
  Hvordan bygge fliser badekar
  Lydisoleringstips
  Verktøy for rivningsarbeid
  Hvordan Bytte Chuck på en Dewalt Drill
  Isolasjonsinstallasjonstips
  Slik installerer du hvit og fargestrimmer
  Slik legger du travertinfliser
  Installere innfelt belysning i kjøkkenet gjennom loftet
  DIY Isolerende et loft
  DIY Refacing Keramisk Tile
  Dør Trim Alternativer
  Hvordan finne et hus med postnummer