Slik gjenoppretter du Formica countertops

Slik gjenoppretter du Formica countertops 

1.

Skrap overflaten av den gamle Formica med beltesanderen. Bruk et grovt 80-gritbelte. Dette vil bryte ned glansen av den gamle Formica, og forberede overflaten til et nytt lag av kontakt sement. Gjør ett pass over hele toppen. Sand kanten av benkeplaten med en slipblokk og 80 gritpapir.

2.

Klipp en pappsmal for å passe på benken. Plasser den på baksiden av det nye laminatet og tegne omrisset. Klipp laminatet u0026 # xBD; tommer større på alle sider ved hjelp av en sirkelsag med et fintannblad, installert bakover for å minimere chipping.

3.

Lag et kantstykke for forkant av benken. Klipp brikken u0026 # xBD; tommer bredere og u0026 # xBD; tommer lenger enn ansiktet på benken.

4.

Rul et lag med kontaktsement på ansiktet av benkanten. Påfør en pels på baksiden av laminatet du kutter for kanten, også, ved hjelp av en liten, middels lurmalingsrulle. La kontakt sementet tørke helt.

5.

Plasser laminatet, lim siden ned, foran bordplaten. Trykk laminatet mot kanten av benken fast for å feste den på plass. Bruk en J-rulle til å trykke laminatet permanent på plass og eliminere eventuelle lommer som kan ha dannet.

Trim kantene på laminatet med en ruter og flush-cut lagerbit. Juster bøydens høyde for å ri under kanten av laminatet på benken, typisk vil toppen av lageret ri u0026 # xBC; tommer under bunnen av basisplaten på ruteren.

7. Start ruteren og kjør den mot urviseren rundt utsiden av benkanten for å trimme laminatflushen. Hold ruteren tett mot overflaten av bordplaten, og hold jevn fart. Ikke tving ruteren.

8. Bruk sement på toppen av benkeplaten og baksiden av laminatstykket du kutter for det. La det tørke, og plasser og påfør det som du gjorde kanten. Trim råkanten flush med ruteren. Påfør bivoks til kanten av lageret for å hindre friksjonsforbrenninger på den nylig laminerte benkanten.

9.

Legg sømmen mellom kanten og toppstykkene ved hjelp av en millbastard-fil. Kant filen 45 grader mot toppen, og vri den slik at håndtaket er under og litt til venstre for spissen. Kjør langs sømmen, bruk lett trykk for å glatte kanten. Kontroller kanten med tommelen og fortsett å arbeide til sømmen er helt flush, uten leppe.

Formica-laminatene er bransjestandarden. Navnet Formica har blitt synonymt med laminat benkeplater. Resurfacing en laminat benkeplate er en ganske enkel prosess som krever vanlige verktøy og kjemikalier. Hvis du ikke eier beltesanderen, må du leie eller låne en for å forberede din gamle benkeplate for resurfacing.

Andre artikkelen

Slik installerer du Bath Tub Surrounds
Slik bruker du vinylgulv
Det beste lyset å sette i et suspendert tak
Forseglet Grout Tile Vs. Unsealed Grouted Tile
Hvordan stripe Paint Off av skap dører
Slik skarpe en 82-graders borbit
Hvordan å brenne nytt trykkbehandlet tre
Hvordan bruke en skrue pistol
Informasjon om lydisolering
Slik fjerner du lim på Formica
Kjeller Toalett Valg
Kjeller Oppbevaringsrom Ideer
Hvordan sette opp en stige
Hook u0026 Loop Sleeving
Hvordan fungerer en nullklarings peis?
Slik installerer du en innerdør som ikke er prehung
Slik legger du Parkett Self-Stick Vinyl Fliser
Ideer for en to-bil garasje
The History of Cavity Wall Insulation
Hvordan beregne hvor mye et fotovoltaisk system produserer