Slik bruker du en søyleboring trygt

Slik bruker du en søyleboring trygt 

1.

Les hele bruksanvisningen og sørg for at du forstår alle instruksjonene. Bli kjent med maskinen før du faktisk bruker den. Dette vil hjelpe deg med å få jobben din gjort effektivt, og det vil forhindre at potensielle katastrofer oppstår.

2.

Sørg for at materialet du bruker søyleboringen passer for maskinen. Sørg for at du bruker riktig borekrone som anbefales for materialet.

3.

Merk posisjonen til nødstoppknappen før du begynner jobben. Bruk denne knappen hvis det er et presserende behov for å slå av maskinen.

4.

Sørg for at du fjerner chuck-tasten, hvis det er en, før du slår på søyleboring. Denne nøkkelen vil komme ut og muligens forårsake alvorlig skade hvis du ikke fjerner den.

5.

Kontroller at boreklokket er på plass. Dette er en plastikbeskyttelse som beskytter deg mot flygende rusk når du borer. Det forhindrer også rusk i å treffe noen i nærheten.

6.

Sett på beskyttelsesbrillene dine før du begynner å bore. Hvis du ikke finner noen, gjør du en innsats for å få deg et par. Ikke begynn å jobbe uten dem.

7. Bruk pissene på pilarboresiden for å gi deg riktig hastighet for hvert av materialene du borer. Dette vil gi deg nøyaktighet på jobben, samt forhindre ulykker.

8.

Ta deg tid når du jobber med et prosjekt som krever at du bruker en søyleboring. Skynd deg aldri gjennom det. En rush jobb kan resultere i at du gjør en feil og må begynne igjen med nytt materiale. Rushing kan også være en sikkerhetsfare.

9.

Beskytt hendene med arbeidshansker når du fjerner borer. Driller blir ekstremt varme når de brukes.

10.

Koble fra maskinen og hold barn fra den når du er ferdig med jobben. Når boret er kjølig, må du rengjøre eventuelle rester eller smuss som kan ha samlet seg på det, omtrent en time etter at du har trukket den ut.

Tips og advarsler

< li> Kontroller at bare én person håndterer jobben på pilarboringen. Å ha en annen person som hjelper kan være farlig.
 • Har aldri noe på personen som dangler foran eller rundt boret når du arbeider.
 • Ikke bruk borekroner når du bruker en søyleboring. Noen prosjekter vil kreve en borekrone som kanskje ikke er en del av ditt sett. Vent til du får den rette før du fortsetter.
 • En søyleboring er et verktøy som ligner på benkboringen. Du kan bruke begge maskinene til å lage hull i materialer. Mens du kan fikse benkborren til en bordplate eller benk, er pilarboringen større, og du må bruke den på gulvet. Bruk pilarboreren til å bore hull i større overflater. Denne maskinen leveres med flere sikkerhetsenheter som allerede er festet. Du kan legge til andre sikkerhetsenheter, avhengig av hvilket materiale du borer. Det er imidlertid flere skritt du må ta for å sikre at du, maskinen og andre rundt, ikke blir skadet på noen måte.

  Andre artikkelen

  Hvordan blir mønstre laget i tre dører?
  Hvordan å ramme en vegg med en dør jamb
  Trim Installasjonstips
  Hvordan å si om et tau er nylon
  Hvordan kjøpe en kommode
  Verktøy for rivningsarbeid
  Snekker Måleverktøy
  Hvordan rengjøre Grout Haze From Glazed Tile
  Hvordan konvertere en dresser til et bad forfengelighet
  Slik legger du laminatgulv
  Hvordan finne et hus med postnummer
  Trappskinnebehov
  Hvordan male badet
  Slik installerer du en badekarplate
  Gjør det selv: Gulvvarme
  Slik fjerner du arklinoleum
  Hvordan Bytte Chuck på en Dewalt Drill
  Slik installerer du hardved på en betongplate
  Hvordan stripe Paint Off av skap dører
  DIY kjøkkenkiosk