Polyuretanskum og dets produkter

Polyuretanskum og dets produkter 

Produksjon

PU-skum fremstilles ved å kombinere to monomerer, en som inneholder polyol og en annen inneholdende diisocynater og en katalysator. De to blandingene reagerer og bokstavelig talt skum for å lage det faste PU-skumet, som kan kuttes eller formes til bruk. PU-skum fremstilles vanligvis ved å helle de kjemiske komponentene i formede former og herdes i ca. 24 timer. PU-skum er også opprettet i blokker, kalt platene, fra maskiner som produserer det kontinuerlig. Det er så kuttet eller formet etter behov.

Industrielle og automotive produkter

Fleksibel slange, rørisolasjon, hansker og maskinhåndtak er alle laget av PU-skum. PU-skum fungerer også som lydisolerende isolasjon for biler. Polstring i bilseter, hodestøtter og dørpaneler er ofte PU-skumprodukter. En tett form av PU-skum brukes til kjøling og industriell kjøling.

Boligprodukter

Det meste av polstring og pute i de fleste amerikanske boliger inneholder PU-skum. Madrasser, puter, stoler, sofaer og teppebelegg inneholder ofte porøst PU-skum for polstring som tilbyr ulike størrelser og former. PU-skum brukes også i skosåler, jakker og hansker for isolasjon. Selv noen myke leker inneholder PU-skum.

Miljøproblemer

En stor fordel ved PU-skum er at den er resirkulerbar og noen ganger gjenbrukbar. Selv om den er produsert, kan isocynater eller polyolpartikler komme inn i luften. Forekomsten av dette har blitt redusert dramatisk på grunn av regjerings- og industristandarder. Ved tidlig bruk gav PU klorfluorkarboner (CFC), men utviklingen har eliminert denne trusselen mot jordens ozonlag.

Farer

Utsatt PU-skum er ekstremt brannfarlig. Det må holdes vekk fra åpen ild og andre varmekilder fordi den brenner med en hastighet som tilsvarer andre organiske forbindelser og stoffer. Som nevnt, gir produksjonen av PU av isokynater, som kan ha både kortsiktige og langsiktige effekter på luftveiene. De kan også forårsake hudirritasjon. Polyuretan (PU) skum er et elastisk, allsidig skum som kan gjøres med ulike holdbarhetsnivåer, pute og tetthet. Det ligner på polystyren, eller Styrofoam, men er mer miljøvennlig og langvarig. PU-skum brukes i en rekke bolig- og industriprodukter, primært for en form for polstring eller isolasjon.

Andre artikkelen

Lydisoleringstips
Hvordan Bytte Rekkverk på Cement Trapper
Hvordan lage et gulv for linoleum
Slik reface Peiser
Design stil ideer for et toskansk tema
DIY Tile Mosaic
Hvordan klargjøre Trim Molding
Hvordan oppusses Formica countertops
Slik legger du laminatgulv
Fordeler ved innramming med 2x8 tømmer
Peis Installasjonstips
Hva er et rødt og grønt merkesikkerhetssystem for stillas?
DIY Bike Storage Rack
Ny teknologi for hus
Slik legger du på gips ved siden av et vindu
Hvordan stripe Paint Off av skap dører
Slik fjerner du lim på Formica
Hvordan finne et hus med postnummer
Hvordan male en keramisk badekar
Hvordan bygge fliser badekar