Installasjon og etterbehandling av harde tregulv

Installasjon og etterbehandling av harde tregulv 

1.

Mål dimensjonene på rommet ditt. Klipp ut tregulv med sirkelsagen til den størrelsen som trengs for rommet ditt.

2. Legg på asfalt over undergulvet. Dette er den uferdige basen som vil støtte hardvedgulvet. Pass på at asfaltfiltarkene overlapper tre tommer. Stift dem til undergulvet med en stiftpistol.

3.

Finn gulvbjelker under undergulvet ved å trykke på gulvet med en hammer. Når du hører en solid i stedet for hul lyd, har du en bjelke. Merk områdene der bjelkene befinner seg med en krittlinje. Du vil sette de nye gulvbordene vinkelrett på disse bjelkene.

4.

Tegn en kalklinje parallelt med veggen der du legger det første brettet. Legg kanten av første gulvbord på denne linjen. Bruk kraftboreren til å bore hull i enden av gulvbrettet. Kjør etterbehandling av negler gjennom disse hullene med en hammer i undergulvet under. Hammer etterbehandling negler langs lengden på brettet hver 10 tommer. Legg toppen av neglestansen mot hodene til hvert negle og hamre enden av slaget for å synke neglhodene under overflaten av gulvplaten.

5.

Legg på neste gulvbrett mot den første, men med enden seks inches fra slutten av det første brettet. Bor hull i enden av brettet med kraftboringen, bor i 45 grader vinkel inn i tungen på det første brettet. Hammer etterbehandling negler inn i hullene du bor hver 10 inches som du gjorde med det første brettet, men i en 45 graders vinkel i tungen på det første brettet.

6.

Fortsett å legge planker på denne måten, svimlende dem slik at ingen endefeste er nærmere enn seks tommer til en endefeste i neste rad. Klipp og fest stykker for å kompensere for svimlende mot veggen. Når du plasserer brettene, bruk et skrap med planking for å trykke på kanten av brettet slik at det kile mot tilstøtende gulvbrett ved hjelp av en hengekøye. Fyll alle neglhodene med trepuss med en kittkniv.

7.

Vakuum gulvet med støvsuger. Hell gniddende alkohol i en pumpe sprøyter og sprøyt den over gulvplankene. Bruk papirhåndklær til å tørke og tørke alkoholen fra gulvet.

8.

Hell uretan i plastspannen. Dyp penselen i oppvaskmaskinen og fjern overskytende uretan. Pensle det på gulvet i en retning, og igjen i motsatt retning. Du flytter børsten fra venstre til høyre, deretter til høyre til venstre. La uretan tørke i minst 12 timer.

9.

Sand det første lag uretan med en bane sander med 150-grit sandpapir. Gå over hele gulvet med sanderen. Vakuum gulvet for å fjerne sandpapirgryten.

10.

Påfør ytterligere 2 lag av uretan med denne prosedyren. Før du legger på den fjerde og siste kappen, sand gulvet med en stålullpute i stedet for sandpapir. Vakuum gulvet og påfør det siste laget av uretan.

Tips og advarsler

 • Bruk åndedrettsvern når du arbeider med uretan. Bruk vernebriller når du bruker noe strømutstyr.
 • Etter at du har installert et tradisjonelt tregulv, må det slipes og forsegles. Vær forberedt på at dette tar dager med arbeid. Tre til fire lakker skal påføres, og du må la hver kappe tørke i minst 12 timer. Det må tas forsiktighet ved sliping av tregulv for ikke å forlate synlige riller. Men alt arbeidet i installasjon og etterbehandling av tregulv vil være verdt innsatsen. Et ferdig tregulv gir ikke bare skjønnhet, men merverdi til ditt hjem.

  Andre artikkelen

  Hvordan lage undergulv i metallboliger
  Slik installerer du bambusgulv lim på en plate
  Hvordan sette et toalett på flis
  The History of Cavity Wall Insulation
  Slik legger du til Engineered Hardwood
  Hvordan Bytte Chuck på en Dewalt Drill
  Hardwood Vs. laminat
  Slik bytter du badekaret
  Wallboard erstatninger
  DIY Betongpolering
  American Standard Toalettlekkasje Reparasjon
  Slik konverterer du en garasje til et studio
  Cavity Wall Insulation Methods
  Slik bruker du vinylgulv
  Gjør det selv: Gulvvarme
  Typer av vinduer for et trehushus
  Slik Vanntett En Dusj Enclosure
  Fluorescerende lyspærer Fakta
  Slik installerer du en laminatgulvtrapp
  Instruksjoner for rørtråd