Informasjon om lydisolering

Informasjon om lydisolering 

Støyreduksjon og absorpsjon

De to største bekymringene i lydisolasjon er reduksjon og absorpsjon av lyd innenfor et lukket rom, samt områdene rundt dette rommet. Støyreduksjon refererer til energien til lydbølgene som beveger seg gjennom et roms luftrom, og lydabsorberingen refererer til effekten av gjentatte lyder, som ekkoer og etterklang, og resonasjon og refleksjon av lydbølger. Faktorer som brukes til å måle disse aspektene, er lyddempning, som er reduksjonen av lydbølgernes trykk (målt i desibel) og støyreduksjonskoeffisienten, som er lydisolasjonsmaterialets evne til å absorbere frekvenser (uttrykt i frekvensresponser ).

Typer av lydisoleringsmaterialer

Flere typer lydisolasjonsprodukter brukes i byggingen av bygninger. Vinylbarrierer brukes ofte til å redusere luftbårne lydbølger i både innvendig og utvendig og er normalt installert i vegger, tak og andre områder av fanget luft. Skumceller brukes også til lydisolering, enten ved å bruke skummatter eller sprøytede og innblåste typer. Akustiske fliser brukes også i tak og rundt maskiner for å redusere lyden.

Konstruksjonsteknikker for lydisolering

Måten bygningen bygger på, har mye å gjøre med hvordan lydbølger oppfører seg. I mange tilfeller brukes dobbeltveggkonstruksjon for å redusere lyden som går mellom romene. Staggered wall studs er også en effektiv metode for å skape mindre lommer med luft der lydbølger kan reverberate. Inkluderingen av lydisolerte dører og dobbeltpussede vinduer er vanlig i fabrikker, skoler og innspillingsstudioer hvor det er spesielt ønskelig om lydreduksjon.

Lydisolering i hjem

Grunnleggende lydisolasjon i et hjem oppnås ved å tette hull og hull som er opprettet under bygging. VVS-rør, elektriske ledninger og luftkanaler må ledes gjennom vegger, tak og gulv, og disse innsettingspunktene er isolert ved bruk av tetningsmasse eller skumforseglingsmiddel. Isolasjonsmaterialer som glassfiberbatterier og ekspanderende sprayskum er nyttige når de plasseres mellom rammebestanddelene (vegger og gulv- og takbjelker) for å redusere lydbølger som beveger seg gjennom hjemmet.

Lydoverføringsfaktorer

Lydisolasjon er designet for å kontrollere hvordan lydbølger påvirker en bygning og dets beboere. Lydoverføring er en faktor i byggekoder, og de to typer klassifiseringssystemene som brukes er lydoverføringsklasse (STC) og slagisolasjonsklasse (IIC). STC-karakterer er generelt basert på lyd opprettet ved tale, og en STC-vurdering på 50 anses å være gjennomsnittlig for lydisolasjonsmaterialer. IIC-klassifiseringer dekker mange andre typer støykilder, for eksempel slammede dører, fottrafikk og andre slagtyper. Den internasjonale byggekoden krever minst 50 karakterer i begge tilfeller. Lydisolasjon er innarbeidet i mange byggeplaner, enten for å redusere ekstreme støy i et industrielt miljø eller i boliger, kontorer og spesielt bygninger som vil bli brukt til musikkopptak, media kringkasting eller andre kommersielle formål som krever lydisolasjon.

Andre artikkelen

Slik fjerner du arklinoleum
Cavity Wall Insulation Methods
Teppegulv ulemper
Betong og hjemme reparasjon
Hvordan blir mønstre laget i tre dører?
Hva er fordelene med treskruer?
Slik installerer du Hardwood Trim
Hvordan lage en svalehale felles
Hva er et rødt og grønt merkesikkerhetssystem for stillas?
Instruksjoner for rørtråd
Design stil ideer for et toskansk tema
Slik installerer du hardved på en betongplate
Stålrammeverktøy
Baderom Redecorating Tips
Hvordan isolere seg bak gips
Dør Trim Alternativer
Bygg ideer for en 10 av 12 Storage Shed
Hvordan beregne hvor mye et fotovoltaisk system produserer
Fordeler ved innramming med 2x8 tømmer
Slik fliser du en dampdusj