Hvordan lage et takstativ

Hvordan lage et takstativ 

1.

Bestem på et materiale som skal brukes til å bygge trussystemet. Ulike materialer som stål og tømmer er ofte brukt til å designe takkrok. Det mest populære byggematerialet for trusser er tre. Tre er valgt på grunn av overkommelighet og pålitelighet i hjemmekonstruksjon. Arkitekter anbefaler vanligvis å bruke et taktakssystem mer enn annet materiale som støtter støtte. Lette stålbjelker virker som et dyrt alternativ, men er mer brannsikker og robust sammenlignet med tømmer.

2.

Fastsettelse av trussystem kommer ned til hvor mye vekt og stress taket må opprettholde. Med et mer definert mønster er trussystemet i stand til å tåle vanskeligere forhold. Mindre tømmer er billigere, men kan resultere i en kortere levetid på trussrammen. Takkroker kan stå opp mot høy vind og orkanforhold hvis bygget riktig. Konstruksjonen er nøkkelen til å forhindre takkonstruksjon som mislykkes mot økt trykk og stress.

3.

Trussystemdesignen skal skisseres på et hard copy-dokument. Bruk enten lett tilgjengelige blåkopiark eller et datautstyrdesignprogram. Tegn rammen av hjemmet, og husk plass til stengene. Sørg for at avstanden er like mellom hver truss, slik at de alle tåler samme trykk. Hver truss skal dissekere rammen direkte i halvparten, noe som gjør en 90 graders vinkel. Dette gir en solidere ramme og reduserer sjansen for å kollapse. En endelig kopi skal vises til din arkitekt.

Tips og advarsler

 • Høyden på trusset er avhengig av om det skal bygges et loft . De fleste truss-designene i dag gir ingen plass til et bruksrom.
 • Hold plass i tankene. Områder som er utsatt for voldsomt vær og høy vind, som kystområder, kan trenge et sterkere trussystem enn områder der været er rolig.
 • Før du bestemmer deg for en endelig takkrok, må du lære de lokale byggekodene. Noen områder kan ikke tillate typen ønsket truss, for eksempel den vanlige trekantsmodellen.
 • Takstativsystemet er en av de mest avgjørende delene til hjemmekonstruksjon. For å gjøre det riktig må en stabil designmodell opprettes. Bortsett fra personlig preferanse, må stilen på trussen være utformet slik at den støtter taket på huset. Et robust trussystem vil bidra til å sikre hjemets levetid og sikkerhet.

  Andre artikkelen

  Dør Trim Alternativer
  Hvordan sette opp en sprøytepistol
  Slik fjerner du en linoleumgulv
  Hva er et rødt og grønt merkesikkerhetssystem for stillas?
  Hvordan bygge garasje veggen skap
  Hvordan male en keramisk badekar
  Grants å fikse opp historiske hjem
  De billigste måtene å bygge en Wood Shed
  Typer av vinduer for et trehushus
  Kjeller Oppbevaringsrom Ideer
  Bygg en skorstein for en vedovn
  Slik installerer du Vinyl Baseboard Trim
  Slik bruker du en Pneumatic Floor Nailer
  Slik bytter du badekaret
  Slik installerer du hardved på en betongplate
  Hvordan bygge en innendørs Golf Driving Range
  Slik bytter du en kranettlampe
  Teppegulv ulemper
  Slik legger du på gips ved siden av et vindu
  Slik installerer du Hardwood Trim