Hvordan lage en betong skorstein cap

Hvordan lage en betong skorstein cap 

1.

Klipp 2-til-4-plater til lengden og bredden på skorsteinen på en bordsag med en 15 graders fasetinnstilling på bladet. Monter brettene i en firkantet ramme for å passe rundt skorsteinen, og fest deretter en ramme med 1-til-6 brett til 2-til-4-rammen.

2.

Sett Rammen formes på skorsteinen og festes til skorsteinen med forlengelsesklemmer. Plasser en klemme over rammens bredde i midten eller etter behov, avhengig av hvordan skorsteinen er utformet. Mindre, firkantede skorstene trenger ikke noen ekstra klemmer for å holde formet sammen.

3.

Vri flueflisen i et stykke papp eller et annet tynt, fleksibelt materiale for å lage en gap for ekspansjon mellom røykrøret og betonghetten.

4.

Fortell i et lag av mørtel inne i rammen som sprer mørtel helt til kantene på skjemaet. Legg i ca 2 tommer mørtel. Mens det stilles inn, monterer du rebarsterkningsstenger inn i betongen. Dette holder betongen sammen.

5.

Trowel i resten av mørtelet, fyll rammen hele veien til toppen. Glatt overflaten av betongen med trowel ved å passere den flate kanten over betongen mens du bruker lett trykk.

6.

La betongen settes og tørke, deretter fjern skjemaet med en hammer og pry bar.

En skorsteinsdeksel (også kalt krone) dannes på toppen av skorsteinen for å drenne vann vekk fra skorsteinen. Det er designet for å holde vann fra å infiltrere mørtelfugene i mursteinarbeidet under, noe som gir tidlig slitasje i mørtel. De fleste krone taper mot kanten av skorsteinen i svak vinkel og overlapper deretter skorsteinen med 1/2 tommer eller mer. Å lage en skorsteinsdeksel krever litt dyktighet og balanse, siden den utføres på taket på skorsteinen. Når du gjør dette selv, vær forsiktig og tålmodig.

Andre artikkelen

Trim Installasjonstips
Hvordan klippe treforming til et tak
Peis Installasjonstips
Hvordan velge den beste type tre gulv
Hvordan stikker fliser til tre
Tile Floor Edging
Det beste lyset å sette i et suspendert tak
Installasjon og etterbehandling av harde tregulv
Hvordan lage en vindmølle til krafthus
Slik installerer du en badekarplate
DIY Refacing Keramisk Tile
Slik jobber du trygt med asbest
Hvordan lage en dørknap
Slik konverterer AutoCAD 2008 til AutoCAD 2004
Hvordan å ramme en vegg med en dør jamb
Hvordan fungerer en nullklarings peis?
Typer HardiePlank Siding
Slik skarpe en 82-graders borbit
Hvordan oppusses Formica countertops
Bygg en skorstein for en vedovn