Hvordan bygge et hus i U.K.

Hvordan bygge et hus i U.K. 

Bygg et hus i Storbritannia

1.

Finn og kjøp et passende tomt for bygningen din. I et urbane miljø ville et nedlagt 'brownfield' -sted være ideelt. 'Greenfield' tomter i flere landlige steder tilbyr mer romslige alternativer.

Hvis du ønsker å rive en eksisterende bygning for å rydde veien for en ny struktur, vil det kreve tillatelse. Å få klaring til å rive historiske bygninger som er oppført som av spesiell arv verdi er nesten umulig.

English Heritage er ansvarlig for historiske og oppførte bygninger, og vil bli pålagt å godkjenne riving av en hvilken som helst oppført bygning .

2.

Utnevne en arkitekt og godkjenne et design. Ditt valg av arkitekt vil avhenge av budsjett og hvilken type bygning du vil ha, og om det vil ha noen spesielle funksjoner. For eksempel, hvis du ønsker en miljøvennlig bygning, bør du oppsøke en spesialistarkitekt med erfaring i grønn design. UK Green Building Council er nasjonal myndighet for miljøvennlige byggteknikker og utøvere.

I Storbritannia er arkitekter akkreditert av Royal Institute of British Architects (RIBA). Sørg for at de valgte arkitekter er anerkjente og registrerte RIBA.

3.

Søk om planleggingstillatelse. Eventuelle nye hus eller bygninger i Storbritannia vil trenge planleggingstillatelse fra kommunen. Men hvis ditt nye hjem er et område med enestående naturlig skjønnhet eller i en nasjonalpark, trenger du ytterligere tillatelser. Den britiske regjeringens planleggingsportal er en nyttig ressurs for homebuilders som trenger planleggingsinformasjon.

Folk som bor i nærheten av det foreslåtte nye hjemmet ditt, vil få muligheten til å motsette seg designet. Planleggingsoffiserer vil vurdere om utformingen er i tråd med området, og den lokale planleggingskomiteen vil godkjenne eller avvise design.

4.

Utnevne en byggeleder eller prosjektleder. Dette er personen som vil overvåke den daglige driften av å bygge huset. Med mindre du har tidligere erfaring i byggebransjen, er det ikke anbefalt at du tar på seg denne rollen for å spare penger, ettersom det krever spesialkunnskap og erfaring.

Prosjektlederen vil også organisere håndverkere og byggherrer trengte å gjennomføre byggingen av ditt nye hjem. Den nasjonale føderasjonen av byggherrer kan gi råd om anerkjente byggepersonell og regulere byggstandarder.

Tips og advarsler

 • Forstå lokalplanleggingssituasjonen før du begynner å lete etter nettsteder eller kjøpe land. Noen steder vil ikke tillate nye bygg, og andre vil bare tillate nye boliger av bestemte typer, for eksempel leiligheter i stedet for familiehjem.
 • Planleggingsmyndigheter og lokale innbyggere er ofte kjent for å være imot ny utvikling. Ikke kast inn og bruke penger til du vet at tillatelse vil bli gitt.
 • Den ene surefire måten å leve i drømmenes hus er å bygge den selv. I Storbritannia bygger rundt 10.000 mennesker sitt eget hjem hvert år. Disse 'nye byggene' er forskjellig fra den utbredte ombyggingen av eldre bygninger og spenner fra små bungalower og småhus helt til store private hjem og luksuriøse herskapshus.

  Boligprisene er høye i Storbritannia, og selvbygging kan være en god måte å spare penger i det stadig konkurransedyktige boligmarkedet.

  Andre artikkelen

  Slik fjerner du arklinoleum
  Dør Trim Alternativer
  Hvordan beregne hvor mye et fotovoltaisk system produserer
  Slik installerer du spansk flis
  Skjære- og poleringsverktøy for granitt
  Installere innfelt belysning i kjøkkenet gjennom loftet
  Installasjon og etterbehandling av harde tregulv
  Hva er et rødt og grønt merkesikkerhetssystem for stillas?
  Kjeller Toalett Valg
  Slik installerer du en Split Jamb Innerdør
  Hvordan bygge en handikapdusj
  Instruksjoner for rørtråd
  Hvordan kutte en dør i en kjellerfond
  Hvordan male en keramisk badekar
  Laminatgulv og tunge pianoer
  Hvordan lage en dørknap
  Slik borer du et hull gjennom en asfaltoppkjørselen
  Hvordan gjenopplive et klatretør
  Ny teknologi for hus
  Hvordan lage et takstativ